Debatt
🕝 1 minuter
"DEBATT: Attityden mot entreprenörer är förskräcklig"
Publicerad 4 mars 2023 17:59
Uppdaterad 4 mars 2023 17:59
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Tage Gripenstam. Gruppledare Centerpartiet Södertälje. Foto: Pxhere / Shamash Oyal

Det handlar om byggnation av nya bostäder i Järna. Hanna Klingborg miljöpartist och ordförande i Järna kommundelsnämnd skjuter över hela ansvaret på misslyckade exploateringsärenden på giriga exploatörer. Vi har deltagit i en dialog för att hjälpa till att lösa upp de frågor som fanns runt flera bygglovsärenden i Järna.  

Det fanns/finns inga ohemula krav från intressenten/erna, dessutom oftast okej i enlighet med en visserligen gammal men giltig detaljplan. Och det finns redan ärende i Järna vilket kommundelsnämnden med Hannah i spetsen avslog och efter överprövning förlorade. När ska man lära sig?

Här är det en politisk agenda, främst från miljöpartiet med visst bistånd från Socialdemokraterna hur allting ska vara eller inte vara, därför att det passar dom. Företag är som regel seriösa men efter flera års tragglande för att hitta en samförståndslösning har vi full förståelse för att de sätter ned hälarna och väljer att driva en process mot en bakåtsträvande kommun/kommundel.

Centerpartiet har lagt ett stort engagemang för ett bättre företagsklimat i Södertälje under lång tid och inte minst föregående mandatperiod. Nu bekräftas det att vi arbetat/r i motvind. Vi ger självklart inte upp. Tyvärr är det som händer i Järna mot all förbättring av vårt gemensamma näringslivsklimat i hela Södertälje kommun, inte bara i Järna.

Nu fattas det bara att Miljöpartiet tillsammans med Socialdemokraterna lyckas stoppa exploateringen av Södertuna nya företagsområde. Ett av kommunens viktigaste och bästa lägen för att kunna erbjuda företagsmark tillsammans med Gerstabergs gård.

Per-Anders Fritshammar. Gruppledare för Centerpartiet i Järna kommundelsnämnd

Tage Gripenstam. Gruppledare för Centerpartiet i Södertälje kommun

Dela artikeln