Debatt
🕝 2 minuter
"DEBATT: Ärlighet varar längst, Alexander Rosenberg"
Publicerad 14 mars 2024 06:00
Uppdaterad 1 maj 2024 14:57
Detta är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Foto: Alexander Isa

Slutreplik från Liberalerna: Det är Liberalernas lögner som skapar förvirring

En viktig del för ett attraktivt och lättillgängligt centrum är att det finns goda möjligheter till parkeringsytor i ytterkanterna av stadskärnan” – Moderaternas valmanifest för Södertälje kommun 2022. 

Det är okej att man ändrar sig i politiken men det är viktigt att vara ärlig. Moderaterna och resten av kommunledningen med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har drivit igenom kraftiga minskningar av mängden avgiftsfri parkering i Södertälje kommun. Det är Liberalerna emot. I vårt budgetförslag såg vi till att säkerställa finansiering för att bevara hundratals parkeringsplatser. 

Dels har delen av dygnet som är avgiftsfri, nattparkeringen, minskat med tre timmar, men framförallt har hundratals parkeringsplatser som tidigare hade två timmars avgiftsfri parkering blivit av med detsamma.

(Annonslänk)

Motivationen för det hela har varit att det var för dyrt med avgiftsfri parkering. Vi har redan skrivit om varför majoritetens parkeringsexperiment inte blivit billigare. 

Nu hävdar Rosenberg att det inte alls i huvudsak handlade om kostnaden, men så har det inte alltid låtit. I en intervju med SVT Södertälje den femtonde november lät det istället så här från Rosenberg (M): ”De här två timmarna har varit ganska kostsamma sett till effekten de gett, slutsatsen är att de används av de som bor och jobbar i centrum främst”. 

Metin Hawsho, Liberalerna
Pressbild

I samma intervju lyfte Rosenberg ytterligare potentiella parkeringslösningar.  “Det skulle kunna vara 30 minuter så att man kan svänga förbi och springa in på apoteket eller köpa en skjorta”. Det är inget fel med att testa nya tankar och idéer inför TV-kamerorna men då får man som beslutsfattare acceptera att det uppfattas en aning otydligt vad man faktiskt vill. Istället anklagar Rosenberg (M) oss för att vara lögnare när vi påpekar just detta, helt värdigt är det inte.

Som Rosenberg nämner ska denna “långsiktiga” parkeringslösning utvärderas i höst och eventuellt revideras igen. Vad Alexander Rosenberg och Moderaterna tycker då återstår att se. Vi ser fram emot ett gott samarbete, men det kräver att majoriteten spelar med öppna kort nästa gång.

Metin Hawsho,
Liberalerna

Dela artikeln