🕝 1 minuter
De inleder säsongen med en 300 km lång resa på rullskidor
Publicerad 22 maj 2023 13:14
Uppdaterad 22 maj 2023 13:14

Foto: SSF

Under söndagen inleddes den 300 kilometer långa resan från Falun till Södertälje och Scanias huvudkontor. – Om allt går enligt plan är vi på plats i Södertälje på onsdag och kan ladda inför tävling då vi springer Scaniamilen på torsdag, säger Landslagstränaren Lars Ljung.

Säsongens första läger för herrarna i A-landslaget och Team BAUHAUS kommer att vara en 300 kilometer lång rullskidresa.

På söndag samlades landslaget i Falun för att påbörja resan mot Södertälje och Scanias huvudkontor. Under fyra dagar kommer de att täcka sträckan på rullskidor, uppdelad i olika etapper.

Två följebussar följer efter och är fullpackade med utrustning. Några stopp är planerade längs vägen, inklusive ett hemmabesök på längdskidåkaren Edvin Angers gård i Hedemora.

– Vi har valt en liten annorlunda start på årets lägersäsong i samband med att Svenska Skidförbundet längd ändå ska samlas i Södertälje inför Scaniamilen. Vi kombinerar resan till Södertälje med fyra dagars bra träning, samt att kitta ihop laget inför kommande säsong, säger Ljung.

Uppstartslägret mellan Falun och Södertälje markerar starten på sommarens och höstens landslagsläger, som kommer att äga rum på olika platser. Totalt kommer de att ha täckt 300 km under etapperna från Falun till Södertälje.

Dela artikeln