🕝 1 minuter
Därför lämnar sjukhusets VD - "Glad och tacksam för de här drygt fyra åren"
Publicerad 17 juni 2022 02:00
Uppdaterad 21 juni 2022 16:09

Bild: Södertälje Sjukhus.

Christophe Pedroletti, som varit legitimerad läkare sedan 1993, har varit verkställande direktör för Södertälje sjukhus sedan 2018.

Nu lämnar han sjukhuset för nytt uppdrag för Danderyds sjukhus.

Med flera meriter såsom chef och sedan ledare vid Astrid Lindgrens barnsjukhus väljs Christophe Pedroletti till ny VD för Danderyds sjukhus.

– Jag är väldigt nöjd över att Christophe Pedroletti tar över som verkställande direktör för Danderyds sjukhus. Han har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvården och leder idag Södertälje sjukhus på ett föredömligt sätt. Sammantaget gör detta att han har utmärkta förutsättningar att lyckas i detta uppdrag, säger Göran Stiernstedt styrelseordförande vid Danderyds sjukhus i ett pressmeddelande.

Pedroletti efterträder Yvonne Haglund Åkerlind som går i pension och tillträder den nya tjänsten den 1 september 2022.

– Jag har verkligen trivts i uppdraget att leda Södertälje sjukhus och är glad och tacksam för de här drygt fyra åren. Nu ser jag fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och skickliga medarbetare på Danderyds sjukhus fortsätta utvecklingen med ett av Sveriges största akutsjukhus som är en viktig del i hälso- och sjukvården för Region Stockholm, säger Christophe Pedroletti.

Verksamhetschefen på VO Geriatrik, Andreas Kling, ersätter Pedroletti under tiden som ny vd rekryteras.

Dela artikeln