🕝 2 minuter
Då öppnar kompanjonerna nya Pinchos i Södertälje
Publicerad 27 januari 2023 10:36
Uppdaterad 27 januari 2023 10:42

Christan Maggio ocg Gunnar Björkholm. Foto: Pinchos.

Hösten 2022 blev det offentligt att populära restaurangen Pinchos öppnar i Södertälje. Nu meddelar franchise-kedjan att man planerar att slå upp portarna redan till sommaren, juni 2023.

Som tidigare rapporterat blir det stjärnan Veronica Maggios bror, Christian Maggio, som etablerar nytt i staden. Tillsammans med kollegan, Gunnar Björkholm, tog kompanjonerna över klädbutiken Pålssons gamla lokaler på Storgatan 1 som under våren kommer att genomgå en omfattande renovering.

– Vi har varit intresserad av att öppna en Pinchos i Södertälje i flera år men först nu hittade vi en lokal som kändes rätt, 100 % rätt, säger Christan Maggio.

Franchisetagarna, Björkholm och Maggio, har båda lång erfarenhet av att driva framgångsrika restauranger. Maggio driver sedan tidigare Pinchos i Norrtälje, Uppsala och Hammarby Sjöstad.

Nu tar kollegorna nästa steg tillsammans och adderar till Södertälje i portföljen.

Här på Storgatan 1 kommer nya Pinchos att etableras.

– Vi tycker Södertälje är perfekt för Pinchos och det känns väldigt roligt att kunna bidra till en allt mer levande stad. Jag har själv rötterna i Staden, min pappa föddes faktiskt bara två dörrar bort från restaurangens läge på Storgatan 1, säger Gunnar Björkholm.

Pinchos i Södertälje kommer att etableras med samma cirkusinspirerade miljön i kombination med en bred meny – precis som resterande 70 enheter. Från smårätter, inspirerade från hela världens kök till Fish & Chips och svamprisotto.

Pinchos öppnade sin allra första enhet i Göteborg 2012 och finns idag i Sverige, Danmark Norge och Finland. Nu kommer kommer konceptet till Södertälje som bolagets VD har höga förhoppningar på.

– Vi tror starkt på Södertälje. Det är ett läge som verkligen kan bli en mötesplats för Södertäljeborna, säger Jan Wallsin, VD Pincho Nation.

(Annonslänk)

Dela artikeln