Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Clas Ohlson flyttar från Lunagallerian – men blir kvar i centrum
Publicerad 26 juni 2024 05:00
Uppdaterad 26 juni 2024 16:09
Foto Alexander Isa

Clas Ohlson blir kvar i centrum när Lunagallerian ska tömmas och renoveras. Bolaget har nu tecknat avtal med Telge Fastigheter om en ny butikslokal på entréplan i Metrohuset på Storgatan 9.

Clas Ohlson, som har funnits i Lunagallerian i Södertälje sedan 2009, kommer snart att byta plats. Företaget flyttar till en ny butik på entréplan i Metrohuset på Storgatan 9, i Stadiums gamla lokal, med planerad öppning den 14 november, precis innan julhandeln börjar.

- Vi är jätteglada över att Clas Ohlson blir kvar i centrala Södertälje och hos oss som fastighetsägare, säger Dikran Masso, affärs- och centrumutvecklare, Telge Fastigheter.

Arbetet med detaljplanen för det nya Lunakvarteret pågår för fullt och renoveringen kommer att starta inom de närmaste åren. Clas Ohlson är en av flera verksamheter som behöver lämna gallerian när fastigheten töms inför renoveringen. Telge Fastigheter har dock redan säkrat Clas Ohlsons närvaro i Södertälje centrum genom den nya lokalöverenskommelsen.

- Vi förbereder oss nu inför det största stadsutvecklingsprojektet i Södertälje på 50 år. Det här är en viktig signal att stora butikskedjor som Clas Ohlson tror på Södertälje och väljer att satsa på fortsatt närvaro i stadskärnan, säger Tobias Stridsberg, tf vd Telge Fastigheter.

Lunagallerian planeras vara öppen till 2026 enligt nuvarande plan. Samtidigt arbetar Telge Fastigheter för att hitta ersättningslokaler för övriga hyresgäster som idag bedriver verksamhet i Lunagallerian. Den nuvarande butiken i Lunagallerian kommer att hålla öppet så länge som möjligt innan flytten.

Dela artikeln