🕝 2 minuter
Cecilia Johansson om branden i Pershagen - "Small som en explosion"
Publicerad 3 december 2021 01:00
Uppdaterad 3 december 2021 01:00

Foto: Cecilia Johannson.

Under onsdagsnatten larmades räddningstjänsten till Mörtstigen i Pershagen efter att ett garage började brinna. Ambulans och flera enheter från räddningstjänsten ryckte ut till platsen och möttes av en fullt utvecklad brand.

Flera bilar totalförstördes och flera rökskadades i samband med branden som utreds som mordbrand.

Cecilia Johansson, som bor över gatan där garaget står, skulle precis gå ut för att ta emot en leverans då hon blev ögonvittne till branden och var en av de första på plats när det branden tog fart.

När budbilen informerar att han står utanför går Cecilia ut. Samtidigt möter hon en granne, som precis tagit sig ut efter att ha märkt att något inte står rätt till, och säger att det brinner vid garaget. Cecilia fortsätter mot budbilen då det plötsligt smäller högt.

Se film från platsen – FILM: Brand i flerbilsgarage i Pershagen

Foto: Cecilia Johannson.

– Jag sprang ner till budkillen, som inte själv hade upptäckt branden, trots att han precis passerat garagelängan. Så allt måste ha startat så snabbt, säger Cecilia till Telgenytt.

Budbilen som mötte upp Cecilia passerade platsen bara minuten innan, men då stod allt rätt till.

– Det tar max en min om man passerar garaget för att sedan åka in på vår gata och ställa sig nedanför huset, man tycker att budbilen borde ha sett denna brand när han åkte in på vår gata men det hade han lyckats missa, säger hon.

Foto: Cecilia Johannson.

– Bara efter någon minut efter så small det som en explosion, säger Cecilia till Telgenytt.

Hon springer tillbaka och ser då hur det brinner kraftigt från garaget. Cecilia väljer då att lägga upp en bild samt information i gruppchatten för boende i Pershagen. Det resulterade i att flera boende sprang ut då flera hade sina bilar parkerade i närheten.

Räddningstjänsten var snabbt på plats för att släcka branden, men flera bilar totalförstöras i den kraftiga branden.

Om branden är anlagd under torsdagsmorgonen fortfarande oklart.

BILDEXTRA – Flera bilar förstörda efter nattens brand i Pershagen

Dela artikeln