🕝 1 minuter
Caesars beviljas två stora uteserveringar vid Stora Torget - "Känns jättebra"
Publicerad 5 april 2022 02:00
Uppdaterad 5 april 2022 02:00

Foto: Shamash Oyal.

Hösten 2021 lämnade restaurangen Ceasars lokalen vid Maren för att ge plats åt nya Hotellprojektet som tog fart i början av mars.

Restaurangen flyttade därefter till nya lokaler vid Stora Torget i början på december. Nu beviljas de två stora uteserveringar, en i anslutning till lokalen och en andra på torget.

– Känns jättebra att få besked om uteserveringarna, vi ser fram emot sommaren, säger Melek Bisse som driver restaurangen till Telgenytt.

Efter en inlämnad ansökan till kommunen om bland annat en inglasad uteserveringen, beviljade Stadsbyggnadsnämnden nyligen ett tillfälligt bygglov för Ceasars som inom kort väntas bygga uteserveringarna.

– Uteserveringen på torget kommer ha stora fina markiser med en matdel och en loungedel, samt med en bar i mitten, säger Melek.

Det nya tillståndet handlar om en cirka 200 m2 stor uteservering i anslutning till restaurangen och cirka 70 kvadratmeter på torget bredvid restaurangen Levins.

Beskedet är välkommet och nu planeras det för full inför en spännande sommar på torget.

– Det är väntetider på det mesta vi beställt, men inom 4 till 5 veckor borde mycket ha kommit. Vi tror att i slutet av april eller början av maj bör det hända lite saker, avslutar Melek Bisse.

Dela artikeln