🕝 1 minuter
Carl Hagelin efter skadan: - "Läkarna övervägde om de skulle ta bort ögat"
Publicerad 19 maj 2022 02:00
Uppdaterad 19 maj 2022 02:00

Carl Hagelin. Foto: Cc.

Stjärnan från Södertälje, Carl Hagelin drabbades i mars av en allvarlig ögonskada under ett träningspass med Washington Capitals. Han fick en klubba rakt i vänstra ögat som spräckte åderhinnan.

Nu berättar han om skadan och om att aldrig få tillbaka full synen till 100 procent.

– Läkarna övervägde om de skulle ta bort ögat, säger Carl Hagelin under en pressträff, 2,5 månad efter den otäcka skadan.

Det var under ett träningspass som Hagelin fick en klubba rakt i ögat och förlorade nästan synen. Nu ser 33-åringens framtid oviss ut pågrund av den allvarliga skadan.

 – Det är den värsta smärtan som jag varit med om. Klubban träffade rakt i ögat, det var inga ben runt om som tog något av smällen. Så det var läskigt. Första veckorna var de tuffaste i mitt liv, särskilt i början när jag inte kunde se något med ögat. Det var totalt mörker, säger Carl Hagelin.

Sedan den olyckan har genomgått två operationer och missat Stanley Cup-slutspelet med sitt Washington Capitals, men förbereder sig nu mentalt för en återhämtning nästa säsong.

– Jag försöker vara positiv och optimistisk. Nu kan jag se lite med ögat och jag är i ett bättre läge. Det är ändå skador på ögat som kommer att påverka min syn. Den kommer inte att bli 100 procent, säger Hagelin.

Men skräcken efter skadan sitter i.

– Precis när det hände lät det som att de kanske skulle behöva gå in och ta bort ögat, säger han och fortsätter.

– Jag ska göra allt för att komma tillbaka till nästa säsong, jag har ändå genomgått två procedurer så här långt, säger Carl Hagelin som har ett år kvar på sitt kontrakt med Washington Capitals.

Dela artikeln