🕝 1 minuter
Byggnationen av hotell inleds med bullriga förberedelser
Publicerad 30 juni 2023 06:00
Uppdaterad 30 juni 2023 00:47

Foto: Alexander Isa

Förberedelserna för att bygga ett nytt hotell i Södertälje har inletts och det resulterar i kraftiga bullerstörningar. Hundratals betongpålar ska slås ner i marken för att stabilisera den nya fastigheten.

I centrala Södertälje pågår förberedelserna för att bygga en ny fastighet som har plats för nytt hotell och flera restauranger. I samband med arbetet ekar ett bankande ljud från betongppålar som slås ned 30 meter djupt. Hittills har cirka 12 pålar slagits ned av totalt 420.

Syftet med denna process är att stabilisera fastigheten, som kommer att sträcka sig upp till cirka 16 våningar högt. Enligt Anders Braun, projektledare för byggnationen som SR talat med, kommer pålningen att pågå till cirka 18 augusti. Fram till slutet av juli med arbetsdagar fram till klockan 16:00. Därefter kommer arbetet att fortsätta fram till klockan 18:00 under augusti månad. Invånarna och näringsidkarna i området kan förvänta sig bullriga och störande ljud under denna period.

– Vi förbereder marken för det här hotellet med att påla ner betongppålar i marken. Sedan kommer vi påbörja våran grundläggning som kommer pågå till årsskiftet, säger Anders Braun till SR.

BILDEXTRA: Här rivs McDonaldshuset vid Maren

(Annonslänk)


Dela artikeln