🕝 1 minuter
Britter avråds från att besöka Sverige - Varnar för terrordåd
Publicerad 14 augusti 2023 06:00
Uppdaterad 14 augusti 2023 01:32

Skrämdump : X/Twitter

Flera länder har gått ut med en varning och avråder sina medborgare att resa till Sverige. – Det är mycket troligt att terrorister försöker utföra attacker i Sverige, skriver brittiska utrikesdepartementet.

Storbritannien ändrar sina reserekommendationer på grund av den aktuella situationen i Sverige efter flera koranbränningar. Den brittiska regeringen uppmanar nu sina medborgare att vara vaksamma och försiktiga med tanke på den ökade risken för terrordåd i landet efter en försämrad säkerhetssituation.

Denna varning är inte isolerad till Storbritannien. Flera andra länder, däribland USA, Kanada och Nya Zeeland, har också inkluderat varningar om den potentiella risken för terrorattacker i sina reseadviseringar för Sverige.

– Attacker kan ske godtyckligt och på platser där utlänningar befinner sig. Svenska myndigheter har framgångsrikt stoppat ett antal planerade attentat, skriver brittiska utrikesdepartementet i sin rekommendation.

I ett uttalande säger Sveriges nationella säkerhetsrådgivare, Henrik Landerholm, att regeringen och myndigheter noggrant följer utvecklingen. Samtidigt uppmanar han svenskar, samt verksamheter i utlandet som har kopplingar till Sverige, att vara extra vaksamma och vidta försiktighetsåtgärder.

– Under de senaste månaderna har, i kölvattnet av bland annat koranbränningar i Sverige, ett antal händelser inträffat som sammantaget indikerar att hotet mot svenska intressen utomlands har ökat. skriver han.

Läs även: – Koranbrännare från Södertälje beviljas nytt tillstånd

Dela artikeln