🕝 1 minuter
Bosse Widlund firar 800 raka SSK-matcher ikväll
Publicerad 10 mars 2023 14:11
Uppdaterad 10 mars 2023 14:11

Skärdump: Cmore

”Den första är så jävla god” – frasen som blev viral över hela landet och gjorde Södertäljesupportern rikskänd över en natt. När SSK möter Björklöven ikväll firar Bosse Widlunds 800 raka hemmamatcher.

Vid 79 års ålder är Bosse Widlund fortfarande aktiv som supporter för klubben och kan vara Södertälje SK:s största fan.

Den 2 oktober 1994 minns han som en jobbig dag då han missade premiären när SSK mötte Haninge för en utlandsresa. Där och då beslutade han att aldrig missa en hemmamatch igen. I drygt 28 år har han hållit sitt ord för klubben som han hållit kärt sedan som en 10-åring.

En match som ha tydligt minns än idag – 69 år senare.

– Då fick jag en uppenbarelse, som när man träffar gud antar jag. Jag har inte träffat gud, men jag kan tänka mig att det är precis samma uppenbarelse. Vi var lite sena och när vi kommer upp så hör man ”heja sport, heja sport, heja stickan, heja stickan”. Jag var en 10-årig pojke och jag bara föll, det gick rätt in. Vi vann mot Grums med 7–4, sen var det kört, sade Widlund under en intervju till Aftonbladet i november 2022

Men redan för sju år sedan medverkade han i ett reportage, med just Aftonbladet, där frasen ”Den första är så jävla god” spreds över hela landet och gjorde honom viral över en natt. Ett klipp som har setts hundratusentals gånger.

Han har även tilldelats ett livslångt säsongskort på första parkett i Scaniarinken och under pandemin var han den enda som släpptes in.

Ikväll, när SSK tar emot Björklöven firar han 800 raka hemmamatcher

Dela artikeln