🕝 1 minuter
Boende efter skjutningen i Saltskog - "Väldigt tråkigt"
Publicerad 30 september 2022 18:59
Uppdaterad 30 september 2022 18:59

Leandro Steinnagel med dottern Izabelle. Foto: Alex Ataseven.

Det är nu en vecka sedan skottlossningen i Saltskog inträffade där en person sköts och fördes till sjukhus för vård. Bara dagarna senare sköts en annan person i stadsdelen Ronna.

De båda personerna, som tros vara i 20-årsåldern, klarade sig med lindriga skador. Nu uttrycker boende sin oro efter skjutningarna som sker mitt bland barnfamiljer.

– Jag blev riktigt rädd, säger småbarnsföräldern Leandro Steinnagel, som bor ett stenkast från där skjutningen inträffade, till Telgenytt.

Klockan var strax innan 20:00 på fredagskvällen som en okänd gärningsperson avlossade flera skott mot en ung man i 20-årsåldern. Mannen skadades lindrigt, men flera förlupna kulor träffade en bil och Allaktivitetshuset där fler personer befann sig, varav en person var sekunder från att träffas.

Skjutningen i Ronna den 28 september. Foto: Shamash Oyal.

– Jag trodde att det först var ett skämt, men sedan när jag insåg att det var på riktigt blev jag riktigt rädd eftersom jag själv har barn som rör sig i området, säger Leandro.

I samband med skottlossningen uppmärksammades flera personer springa från platsen, men fortfarande är ingen person gripen misstänkt för mordförsöket.

– Det känns overkligt och väldigt tråkigt, men samtidigt har det varit en tidsfråga innan det skulle hända, säger Leandro Steinnagel som anser att vuxna i område bör engagera sig i förebyggande syfte.

Läs även: – Nio skjutningar i Södertälje 2022 – Tre med dödlig utgång

Polisen på plats i Saltskog under fredagskvällen. Foto: Shamash Oyal.

Dela artikeln