🕝 2 minuter
Boende efter explosionen - "Hela rummet skakade"
Publicerad 1 augusti 2023 14:02
Uppdaterad 1 augusti 2023 14:04

Foto: Alexander Isa

En kraftig explosion inträffade natten till tisdagen i stadsdelen Ronna och hördes från flera håll i Södertälje. – Jag låg och sov och vaknade av en jättehög smäll, säger en person som bor i området till Telgenytt.

Dörren till en lägenhet totalförstördes, och en man skadades i samband med detonationen i Ronna centrum. Enligt uppgifter till Telgenytt ska mannen ha skadats i huvudet, men hans skador bedöms som icke livshotande, och han var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

Nationella bombskyddets bombtekniker var under natten på platsen för att genomföra en teknisk undersökning och har spärrat av bostaden tills vidare. Även platsen runt bostadsområdet var avspärrat men hävdes under tisdagsförmiddagen.

Enligt grannar skakade hela fastigheten av den kraftiga explosionen.

Glassplitter flera våningar ner. Foto: Alexander Isa

– Jag låg och sov och vaknade av en jättehög smäll. Hela rummet skakade, det kändes som att hela byggnaden skakade. Jag blev så rädd. Jag tittade ut och såg att det låg glassplitter och bråte överallt, säger en som bor i fastigheten till Telgenytt.

I den utsatta lägenheten befann sig en familj när explosionen inträffade. En man i 25-års åldern, som var vaken och befann sig nära dörren när anordnaren detonerade, skadades i huvudet. Tre andra personer var också i lägenheten men klarade sig utan skador.

Vad som ligger bakom detonationen är i nuläget oklart. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd, men ingen är ännu gripen i samband med händelsen.

Foto: Alexander Isa

Stora skador på dörr och fasad uppstod efter den kraftiga detonationen. Foto: Alexander Isa

Bråte efter nattens explosion. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

Skadade mannen vårdades på plats. Foto: Alexander Isa

Foto: Alexander Isa

BILDEXTRA / TV: Lägenhetsdörr sprängd i Ronna

Dela artikeln