🕝 2 minuter
BILDEXTRA / TV: Misstänkt anlagd storbrand i Nykvarn - ”Erkände direkt”
Publicerad 13 maj 2023 13:22
Uppdaterad 13 maj 2023 13:25

Foto: Sara Vestlund.

En storbrand bröt ut tidigt på lördagsmorgonen i Nykvarn, och polisen misstänker att branden var anlagd. En ung man som befann sig på platsen har gripits och har erkänt brottet enligt ögonvittnen.

Strax efter klockan sju på lördagsmorgonen upptäckte grannar i området att en brand hade startat i närheten. De larmade omgående polis och räddningstjänsten.

Samtidigt branden pågick beslutade en person från området att gå till platsen för att undersöka situationen. Där hittades en ung man som misstänktes vara påverkad av alkohol och narkotika.

Foto: Sara Vestlund.

Tillsammans med flera andra hölls den misstänkte kvar tills polisen anlände. 

-Vi stannade på platsen tills polisen kom. När de kom grep de honom och han erkände direkt att de var han, säger ett ögonvittne till Telgenytt.

Enligt ögonvittnen befann han sig i samma byggnad tidigare, närmare bestämt i garaget enligt uppgifter, strax innan branden utbröt. Polisen bekräftar att en person gripits, men vill i nuläget inte kommentera närmare.

– Det stämmer, en man är gripen misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet genom brand. Han greps under morgonen, mer än såg kan jag inte berätta, sade polisens presstalesperson till Telgenytt.

Bild: Eric Germundsson

Foto: Sara Vestlund.

Foto: Sara Vestlund.

Dela artikeln