🕝 4 minuter
BILDEXTRA: Här springer förskolebarnen under skoljoggen
Publicerad 14 september 2023 17:36
Uppdaterad 14 september 2023 23:32

Foto: Shamash Oyal

Idag hölls den årliga skoljoggen för förskolebarnen på Kaxbergs förskola i Lina Hage. Efter joggen belönades alla barn med välförtjänta guldmedaljer.

Med stöd från skolidrottsförbundet och i samarbete med Kaxbergs förskola, var Lebi Skol IF på plats tillsammans med SBBK och Kubadance Company för att delta i loppet och ge barnen sitt stöd och uppmuntran.

– Vilken glädje och vilken energi, det var eufori till max. Så mycket glädje och kärlek hos barnen. Med tanke på att de är så små, att de kunde följa instruktioner och lyssna, visar verkligen att de har bra koll på förskolan,” säger Petra Jakob, grundare av Lebi IF, till Telgenytt.

Glada barn tilldelades guldmedaljer under Barnloppet på Kaxbergs förskola under torsdagen. Foto: Shamash Oyal

Barnloppet äger rum varje år, men en nyhet för detta år är att olika organisationer kan vara ansvariga för arrangemanget. Det var här som Petra Jakob, tillsammans med Kubadance och SBBK, erbjöd sin hjälp och stöd.

– Vi fick förfrågan om att arrangera skoljoggen för förskolebarn och vi nappade direkt. Tillsammans med skolidrottsförbundet och i samverkan med skolan så har vi lyckats genomföra den här dagen. Vi har även SBBK på plats samt Kuba Danse Company som kunde dansa med barnen, avslutar Jakob.

Loppets syfte är att främja glädjen till fysisk aktivitet, något som rektorn på Kaxbergs förskola anser vara av stor vikt för barnen, att de rör sig mycket och är aktiva.

– Det är viktigt för barnen att röra sig mycket och vara aktiva. Det ser man framför allt idag där man har idrottsundervisning, säger Miina Fredriksson.

Hur känns det att arrangera årets barnlopp?

– Det här har varit en jätterolig händelse för barnen. De har verkligen tyckt att det varit jätteroligt och sett fram emot det för att röra sig tillsammans och ha kul, avslutar Miina Fredriksson, rektor på Kaxbergs förskola.

Foto: Shamash Oyal
Dela artikeln