🕝 3 minuter
BILDEXTRA: Assyriska säkrar tre poäng i seriefinalen
Publicerad 24 september 2023 22:01
Uppdaterad 24 september 2023 22:01

Foto: Shamash Oyal

I seriefinalen mellan Nyköping och Assyriska låg dramatiken tjock i luften. Nyköping, som ledde serien och jagades av Assyriska med en poäng bakom och fem matcher kvar, kunde se sig överkörda på Södertälje fotbollsarena.

Dagens seriefinal mot Nyköping var en avgörande match när serien närmar sig sitt slut. Redan från avspark var det tydligt att Assyriska var på hugget, medan bortalaget verkade nöja sig med en poäng.

Men i den 27:e minuten kunde Assyriska ta ledningen med 1-0 genom Ekin Bulut, och bara två minuter senare ökade de till 2-0 genom Ibrahim Niang. Tyvärr drabbades Niang av ett rött kort strax innan halvtidsvilan efter en olycklig incident med en motståndare.

Trots att Assyriska nu var en man kort gav de inte upp. I den 57:e minuten utökade de ledningen till 3-0 genom Hillemar. Nyköping lyckades dock göra ett tröstmål i den 80:e minuten genom Alexander Alp.

Bortalaget hade inte mycket mer att erbjuda, och Assyriska säkrade tre viktiga poäng med slutresultatet 3-1. Med 46 poäng delar de nu första platsen med Sleipner, men Sleipner har bättre målskillnad och ligger därför före på tabellen.

Nästa match möter Assyriska syskonlaget Syrianska, som kämpar för att undvika nedflyttning.

Dela artikeln