🕝 1 minuter
Bilbomb kan vara kopplad till affärskonflikt
Publicerad 19 maj 2023 16:01
Uppdaterad 19 maj 2023 16:19

Polisen inne i bostaden den 17 februari. FOTO: Stockholm Blåljus

I veckan utsattes bil som parkerades i uppfarten till en villa i Ritorp för en kraftig bombexplosion, vilket är det andra attentatet mot bostaden på kort tid. Senare rapporter från LT antyder att händelsen kan vara relaterad till en affärskonflikt.

– Jag bor en bra bit från platsen, men smällen hördes tydligt och kraftigt. Det där kan inte vara en banger som andra medier skriver, det här rör sig om något kraftigare. Hemskt, sade en person till Telgenytt.

Vid 03-tiden efter midnatt på torsdagen blev en bil utsatt för en explosiv anordning. Polisen ryckte snabbt ut till platsen och spärrade av området där en teknisk undersökning genomfördes.

Enligt källor ska det vara andra gången som bostaden utsätts för ett attentat. Tidigare, den 17 februari i år, inträffade två sprängningar i Ritorp inom loppet av 30 minuter, och den aktuella bostaden var en av de utsatta adresserna.

Nu rapporterar LT att en affärskonflikt kan vara den bakomliggande orsaken till sprängningarna.

Enligt Lt menar personer med insyn i affären hävdar att en delägare kräver att de andra betalar tillbaka pengar som han anser att de är skyldiga honom. Förhandlingar har hållits med hjälp av medlare i syfte att lösa tvisten skriver tidningen.

Läs även: – Boende: Hela huset skakade av den kraftiga explosionen

Läsarbild

Dela artikeln