🕝 2 minuter
Bensinstationen träffades av förlupen kula - 200 meter bort
Publicerad 3 oktober 2022 19:19
Uppdaterad 13 november 2023 18:24

Bild: Kartor/ Alexander Isa.

Strax innan klockan 20:00 på lördagskvällen avlossade en okänd gärningsperson flera skott mot man i 40-års åldern som avled av sina skador. Minst ett skott färdades flera hundra meter bort och träffade bensinstationen Gulf, bara några meter från personalens arbetsplats.

– Jag vill inte ens tänkta tanken på vad som hade kunnat hända, säger en person till Telgenytt som inte vill figurera med sitt namn.

Klockan var 19:41 på lördagskvällen som flera samtal inkom om skottlossningen på Enhörnaleden varpå ett stort polispådrag inleddes. Väl på plats påträffades en man i 40-årsålder, skjuten till döds med flera skott varav ett träffade ansiktet.

Ett skott träffade bensinstationen cirka 200 meter bort. Bild: Kartor

Enligt uppgifter till Telgenytt använde mördaren ett automatvapen och lämnade platsen på en elsparkcykel.

Vapnet var så kraftigt att ett skott färdades cirka 200 meter bort och träffade bensinstationen Gulf på Robert Anbergs väg. Skottet träffade bensinstationens fasad, bara några meter från personalens arbetsplats.

En person som Telgenytt talat med uttrycker sin oro och uppmärksammar flerfamiljshuset som finns placerad bakom bensinstation.

Bensinstationen i Ronna med bostadshusen bakom. Foto: Alexander Isa

– Tänk om skottet hade missat bensinstation. Då hade den träffat höghuset bakom Gulf och där bor barnfamiljer. Jag vill inte ens tänkta tanken på vad som hade kunnat hända. Våldet måste få ett stopp, det här är för mycket, säger en person till Telgenytt som stannade till vid mordplatsen.

Polishelikopter, drönare, polishundar och flera polisenheter deltog i jakten på misstänkta gärningspersoner i samband med dödsskjutning , men i nuläget är ingen person gripen misstänkt för mordet på 40-åringen.

Däremot är fyra personer anhålla misstänkta för mord efter fredagens dödskjutning vid Rösberga fritidsgård.

TV: Här flyr de i panik när skotten avlossas i Ronna

Skotthålet efter dödsskjutningen. Foto: Alexander Isa

Polisen på plats efter lördagens dödsskjutning. Foto: Alexander Isa

Dela artikeln