🕝 1 minuter
Band fast djur vid element - Södertäljebo förbjuds att ha djur
Publicerad 26 februari 2022 01:00
Uppdaterad 26 februari 2022 01:00

En kvinna från Södertälje anses brista i sin djurhållning, detta efter att vid ett flertal tillfällen fått sina djur omedelbart omhändertagna.

Nu förbjuder Länsstyrelsen kvinnan att ta hand om djur som omfattar alla djurslag och gäller tills vidare.

Du har vid ett flertal tillfallen fått dina djur omedelbart omhändertagna sedan du själv inte varit förmögen att ta hand om dem och det inte har funnits någon annan som kunnat ombesörja deras omvårdnad i din frånvaro.”, skriver Länsstyrelsen i beslutet.

Kvinnans har brustit att utgå från djurens behov och naturliga beteenden vid minst sex olika tillfällen. Vid ett tillfälle, enligt anmälan från polismyndigheten, omhändertogs hennes hund som suttit i bilen cirka 3-4 timmar och gjort sina behov i buren.

Hon valde heller inte att hämta tillbaka hunden utan efter omhändertagandet. Istället köpte hon en ny, men även den hunden omhändertogs.

Vid ett annat tillfälle framkom det att kvinnan hade bundit fast sin katt vid ett element. Länsstyrelsen har gett kvinnan möjlighet att yttra sig över de incidenterna som framkommit, men ett skriftligt yttrande lämnades aldrig in.

Länsstyrelsen anser att djuren har farit så illa att hon nu förbjuds att äga och ta hand om djur.

Dela artikeln