🕝 2 minuter
Katourgi laddad inför kvalet - "Kan inte beskriva med ord"
Publicerad 22 oktober 2022 14:34
Uppdaterad 22 oktober 2022 14:50

Foto: Shamash Oyal/Privat.

När seriens sista matchen i division 2 Södra Svealand avslutades knep United IK första platsen och avancerade till division 1.

Nu gör Assyriska och anfallaren Bachir Katourgi sig redo för avspark när kvalet inleds under söndagen med stort stöd på läktaren.

– Fansen har varit helt otroliga med sitt stöd, i vått och torrt. Både vi och fansen vet vikten av ett bra läktarstöd och vi ser fram emot denna drabbning med publiken på vår sida, säger Assyriskas Bachir Katourgi till Telgenytt.

Hoppet om en spel i högre division lever vidare. Efter en tuff och jämn säsong hamnade Assyriska på en kvalplats, en poäng efter seriesegraren United IK. Under klubbens anrika historia som sträcker sig 30 år tillbaka har laget kvalat totalt fyra gånget, men bara vid ett tillfälle med positiv utgång.

Assyriska som toppade series tappade viktiga poäng mot slutet och blev omsprungna av United IK och tvingas därmed till kvala för spel i högre division.

– Med tanke på spelet och den enorma överlägsenheten är det väldigt beklagligt att vi inte är i divison 1. Men så funkar fotbollen, en missräkning och så står man där, säger Katourgi.

Assyriskas Bachir Katourgi. Foto: Caroline Envia Khamo, AGN Tv.

Assyriskas ställs mot tabelltvåan i Norra Svealand, Friska Viljor och tabelltvåan i Norra Svealand, IFK Österåker. 29-åringen, Bachir Katourgi, som varit en av lagets främsta spelare gör sig nu redo för kval.

Hur känns det inför kvalet?

– Självklart är det mycket känslor och tankar som smyger in. Man försöker att vara cool hela tiden, men det är svårt att dölja, säger Bachir Katourgi.

Vad tror du om motståndet ni ställs mot, Friska Viljor?

– Självklart är det ett lag att se upp för. Om vi gjort bra matcher hittills så är denna den bästa matchen vi måste göra prestationsmässigt för att kamma hem 3 pinnar.

Hur känns formen, känner du dig redo?

– Ja, det känns otroligt bra och är så matchklar man kan bli. Kan inte med ord beskriva längtan och kliva ut på söndag, säger Katourgi till Telgenytt.

Dela artikeln