🕝 1 minuter
Avled efter rån och misshandel - HD fastställer dom
Publicerad 24 mars 2023 14:47
Uppdaterad 24 mars 2023 15:02

30-årig fördes till Linanäs där han rånades och misshandlades. Foto: Polisen.

I fjol omkom en 30-årig man efter att ha blivit rånad och misshandlad. En av männen som firades i tingsrätten, men dömdes i hovrätten, överklagade till högsta domstolen som nu lämnat besked i fallet.

Det var den 6 januari 2022 i centrala Södertälje, som en 30-årig man blev lurad in i en bil av två män som påstod att han skulle få skjuts till en annan adress. Istället blev han förd till Linanäs där han utsattes för en brutal misshandel och rån. Den skadade 30-åringen lämnades medvetslös och utan skor på platsen, i minusgrader. Sex dagar senare avled han på grund av sina allvarliga skador.

Två män greps i samband med händelsen, men en av dem frikändes i tingsrätten medan den andra dömdes till fängelse. Åklagare överklagade den frikännande domen till hovrätten som beslutade att döma 30-åringen för inblandning, som i sin tur valde att överklaga sin dom till Högsta domstolen och yrkade på en friande dom.

Nu har Högsta domstolen meddelat en fastställande dom mot 30-åringen. Han döms till ett års fängelse för medhjälp till det brutala rånet som ledde till att Södertäljebon avled sex dagar efter incidenten.

Strax innan rånet och misshandeln som ledde till 30-årigens död. De dömda i röd och gul markering. Den avlidne i grön markering. Foto: polisen.

Dela artikeln