🕝 1 minuter
Återvinningsstationer stängs pågrund av nedskräpning
Publicerad 18 september 2023 06:00
Uppdaterad 17 september 2023 22:33

Foto: FTI

Två återvinningsstationer stängs i Södertälje och tas bort på grund av omfattande nedskräpning. Detta meddelades av kommunen och FTI under tisdagen.

– Det är alltid tråkigt när återvinningsstationer behöver stängas, särskilt av en sådan här anledning, säger Petter Bergum,regionchef på Förpackningsinsamlingen, FTI.

Det är återvinningsstationerna på Rödbloms gränd 42 i Hovsjö samt stationen vid Klockarvägen mot Scaniarinken som kommer att tas bort under vecka 37.

– Båda dessa stationer har varit utsatta för ansenlig nedskräpning och dumpning under en längre tid. Vi har prövat med olika åtgärder, bland annat justering av städ- och tömningsfrekvens, utan förbättring. I samråd med Södertälje kommun har vi därför beslutat att stänga stationerna. Den fastighetsnära insamlingen är väl utbyggd i området, och både vi och kommunen bedömer att det täcker behoven i dagsläget, säger Petter Bergum.

(Annonslänk)

FTI hänvisar till andra insamlingsstationer och fastighetsnära insamling för tillfället. Från och med årsskiftet 2024 övertar Södertälje kommun ansvaret för förpackningsinsamling, med Telge Återvinning som ny insamlingsansvarig.

– Jag vill vara tydlig med att det endast är förpackningar som får lämnas på våra återvinningsstationer. Sådant som inte är förpackningar sorteras som restavfall eller lämnas på någon av kommunens bemannade återvinningscentraler., säger Bergum.

Dela artikeln