🕝 1 minuter
Åtalas för rån mot matbutik - Fångades med DNA på fimp
Publicerad 15 juni 2023 17:43
Uppdaterad 15 juni 2023 17:44

FOTO: Google Maps/Polisen

Den 18 januari utsattes livsmedelsbutiken Rayn Livs i Karlhov för ett grovt rån av två maskerade personer. Nu står en person åtalad efter att polisen hittat hans DNA på en cigarettfimp.

Strax efter öppningen av livsmedelsbutiken Rayn Livs på Björknäsvägen i Karlhov den 18 januari inträffade ett rån där två maskerade personer med pistolliknande föremål hotade personalen.

Rånarna stal cirka 6 000 kronor i kontanter från kassan, cigaretter värda cirka 10 000 kronor och några snusdosor. Dessutom attackerade de en anställd som höll på att fylla på läsk i kylarna och tog hans guldkedja värd cirka 18 000 kronor.

Här flyr rånarna från platsen efter rånet. Cigarettfimpen som 19-åringens DNA fångades på. FOTO:Polisen

Polisen kunde några veckor senare identifiera en av de misstänkta rånarna som en 17-årig pojke född 2004, medborgare i Rumänien och bosatt i Huddinge.

Genom omfattande polisarbete och analys av övervakningskameror i området lyckades polisen fånga bilder av personerna strax före och efter rånet. Under utredningsarbetet hittade polisen också en cigarettfimp som kunde kopplas till en 19-årig man, som redan var misstänkt för andra brott och hade lämnat DNA-prov i samband med det.

Den 11 februari blev den 19-åriga mannen arresterad när polisen övervakade en adress i Karlhov i samband med ett annat ärende. Vid en husrannsakan av hans hem hittades handskar och en buff som liknade de som användes av de maskerade rånarna. Dessutom fann polisen DNA-bevis från den 19-åriga mannen på dessa föremål, men mannen nekar det brott han står åtalad för.

(Annonslänk)

Dela artikeln