Assyriskas dröm om divison 1 föll på målskilland
Publicerad 5 november 2022 20:42
Uppdaterad 5 november 2022 20:42

Assyriskas tränare Hassan Hallal. Arkivbild.

För att hålla liv i avancemang till divison 1 krävdes en vinst på bortaplan mot Österåker. Efter ett oavgjort resultat spelar Assyriska i division 2 även nästa säsong.

I den första kvalomgången ställdes Assyriska mot Friska Viljor där Södertäljelaget dominerade matchen och vann med hela 3-1. Inför dagens match krävdes en vinst för att gå vidare till den sista kvalomgången. För motståndarna Österåker räckte det gott och väl med oavgjort resultat då målskillnaden var till deras fördel.

Assyriska inledde starkt och tog ledningen redan efter 9 minuter genom Nemrud Awrohum, men strax innan domaren blåste av för halvtid kunde hemmalaget kvittera, 1-1.

Under andra halvleken blev det desto fler mål. Kvarten in i matchens andra halva tog hemmalaget ledning och bara 10 minuter senare kunde ledningen utökades till 3-1.

För att gå vidare i kvalomgången behövde Assyriska vind i seglet och vända underläget med minst tre mål. Bara minuter efter hemmalagets tredje mål kunde Assyriska näta till 3-2 och på övertid kvittera till 3-3.

Men det skulle inte räcka. Det fastställda slutresultatet innebär att Österåker kvalar vidare, enbart på grund av bättre målskillnad. Därmed fortsätter Assyriska att spela i division 2 även nästa säsong.