🕝 1 minuter
Stor seger för Assyriska i kvalets första omgång
Publicerad 23 oktober 2022 19:31
Uppdaterad 23 oktober 2022 19:49

Foto: Shamash Oyal.

Idag inleddes kvalet till divison 1 och i omgångens första match ställdes Assyriska mot Friska Viljor. En match som Assyriska dominerade och visade att man hör hemma i högre divisioner.

När den första matchen i trelagsserien inleddes, där vinnaren går till direktkval till Ettan norra, visade Assyriska på styrka på hemmaplan. Första målet kom redan efter 18 minuter efter att Bachir Katourgi tog emot en långboll i motståndaren målområde och vacker lobbade bollen över målvakten. 1-0.

8 minuter senare var det dags att utöka ledningen till 2-0 genom Marcus Linday och i den 34e matchminuten utökades ledningen ytterligare. 3-0 genom Ferid Ali.

Andra halvlek blev dock mållös för hemmalaget, men gästerna däremot fick med sig ett tröstmål innan domaren blåsta av. 3-1 till Assyriska som vinner kvalets första omgång.

Efter slutsignalen hölls en straffläggning för att kunna skilja lagen åt vid lika i första delen av kvalet. Där förlorade Assyriska med 5-4

Foto: Shamash Oyal

Hur känns det efter första kvalmatchen?

– Det var lite pirrigt inför matchen, men när vi går ut på plan känns det som att vi har full kontroll och får med oss tre mål. Vi slappnade av lite i andra halvleken men ingen fara skedd, vi visade klass och styrka, säger målskytten Bachir Katourgi, till Telgenytt.

Hur tycker du att matchen gick?

– Jag tyckte att vi följde matchplanen ganska bra och vi gjorde det vi skulle göra. Med matchens slutresultat visar det bara att vi gjorde vår grej, avslutar Katourgi.

Nästa match ställs Assyriska mot IFK Österåker.

Dela artikeln