Nöje, Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Assyriska firar 50 år - "Central roll i vår uppväxt"
Publicerad 31 oktober 2022 12:47
Uppdaterad 31 oktober 2022 13:10

Foto: Shamash Oyal.

Igår, söndag den 30 oktober 2022, firade den Assyriska föreningen 50 år.

Föreningen grundades utifrån ett behov av en brobyggare och enande kraft i Södertälje.

– För många av oss har föreningen spelat en viktig och central roll i vår uppväxt, säger Sonya Aho, Assyriska föreningens ordförande.

Föreningen bidrar med kultur- och identitetsstärkande verksamhet för barn som vuxna i Södertälje området. Detta har bidragit till att förenkla integrationen in i det svenska samhället.

Den assyriska föreningen firade egentligen 50 årsjubileum år 2021, men på grund av pandemin så fick jubileet firas under söndagen och samlade alla berörda för sammankomst.

År 1971 grundades den allra första Assyriska förening i Södertälje, detta som effekt av kvotflyktingen som FN och världskyrkorådet hänvisade till just Södertälje.

Sonya Aho, ordförande Assyriska föreningen i Södertälje. Foto: Shamash Oyal.

– Det är och har alltid varit en trygg och naturlig mötesplats. Pandemiåren har satt spår i föreningslivet och det är otroligt glädjande att nu äntligen kunna bryta den långvariga isolering som pandemin inneburit för många. Därför är det extra roligt att engagerade nya och nygamla medlemmar strömmar till. Med ny energi bidrar vi till den samhällsutveckling vi behöver för våra barn och unga, säger ordförande Sonya Aho.

Tillställningen hölls i Assyriska kulturhuset där föreningen bjöd på ett axplock av härligheter för barn och vuxna. Samtliga fick ta del allt från ansiktsmålning, teater, dans, musik, sång, foto- och konstutställning under jubileets festligheter.

Helen Shabo

Dela artikeln