🕝 1 minuter
Assyria TV bojkottar Vänsterpartiet - "Stöttar terrororganisationer"
Publicerad 26 augusti 2022 20:26
Uppdaterad 26 augusti 2022 22:55

Dikran Ego, på Assyria TV. Foto: Cc / Assyria Tv.

Inför varje val har redaktionen Assyria TV som tradition att göra individuella intervjuer med representanter från alla partier.

Men i år har redaktionen valt att bojkotta Vänsterpartiet och menar att partiet stöttar terrororganisationer.

– Inför valet kommer vi att intervjua representanter från alla riksdagspartier, men vi kommer inte att intervjua Vänsterpartiet för att de stödjer kurdiska terrororganisationer som PKK och YPG, säger Dikran Ego, chefredaktör på Assyria TV, till Telgenytt.

Assyria TV som grundades 2011 har sitt huvudkontor i Södertälje och sänds i cirka 85 till 90 länder i Asien, Europa och Amerika samt sänds på fem olika språk, syriska, arabiska, engelska, turkiska och svenska.

Enligt Assyria TV ligger grunden till bojkotten att partiet stödjer PKK:s syriska gren YPG och enligt redaktionen har de under flera år systematiskt förtryckt assyrier. Bland annat genom att konfiskerad egendomar, tvångsrekryterat minderåriga, attackerat skolor med vapen och systematiskt förändrat demografin i assyriska byar i området.

– Vänsterpartiet har konsekvent blundat för dessa övergrepp vars främsta syfte är etnisk rensning gentemot den assyriska ursprungligen, säger Dikran till Telgenytt.

Dela artikeln