🕝 1 minuter
Årliga Science Week återvänder - "Extra viktigt"
Publicerad 9 januari 2024 06:00
Uppdaterad 8 januari 2024 22:33

Pressbild

Mellan 30 januari och 1 februari 2024, öppnar Södertälje Science Park dörrarna till den årliga Science Week. Med en inriktning på industrins omställning, motståndskraftiga samhällen och hållbar utveckling, välkomnar evenemanget besökare till en värld av kunskap och framtidsvisioner.

– Att skapa framtidstro och visa att omställningen är möjlig är extra viktig i dagens turbulenta värld. Vi visar praktiska exempel från både företag och samhälle, berättar Eva Helén, från Science Week i ett pressutskick.

Science Week, en årlig tradition sedan 2017, återvänder i januari 2024 för att fokusera på kritiska teman som berör Sveriges framtid. Denna interaktiva händelse, känd för att dra tusentals deltagare, kombinerar seminarier och workshops i både fysisk och digital form.

Foto: Södertälje kommun

Arrangerad av ett konsortium bestående av Södertälje Science Park, AstraZeneca, Scania, KTH, Södertälje kommun och Region Stockholm, samt flera andra medarrangörer, strävar Science Week efter att belysa Sveriges roll som en industrination som leder vägen inom hållbarhet och innovation.

I år presenterar Science Week ett noggrant strukturerat program uppdelat i olika teman för att maximera deltagarnas upplevelse. Detta års program står ut med sin fokus på kompetensförsörjning, vilket är en avgörande faktor för Sveriges förmåga att navigera genom en hållbar omställning. Ett särskilt fokus kommer att ligga på utbildningsbehov och arbetskraftsutveckling, med en hel dag dedikerad till dessa frågor.

Evenemanget omfattar över 60 programpunkter, indelade i tio huvudteman, inklusive Sveriges innovationslandskap, hållbar livsmedelsproduktion, och fokus på Södertäljes egna hållbarhetsinitiativ. Det kommer att äga rum både på plats i Södertälje Science Park och online, vilket erbjuder en mångfacetterad upplevelse för alla deltagare.

Kostnadsfritt för alla intresserade, kräver Science Week dock föranmälan. Detaljer och anmälan till evenemanget finns tillgängliga på Södertälje Science Parks webbsida. Med sin mångsidiga agenda och engagemang för hållbarhet, erbjuder Science Week 2024 en unik möjlighet för deltagare att lära, nätverka och bidra till en mer hållbar och resilient framtid.

Dela artikeln