🕝 1 minuter
Anstalten Hall i Södertälje inviger 120 nya platser
Publicerad 10 mars 2023 19:34
Uppdaterad 10 mars 2023 19:40

Foto: Kriminalvården.

Under veckan invigde högsäkerhetsklassificerade anstalten Hall i Södertälje 120 nya platser. En modern utbyggnad med fler faciliteter.

Kriminalvården i Sverige bygger ut för att möta behovet av nya intagna runt om i landet. Under 2022 öppnades över 400 anstaltsplatser.

– Kriminalvården har en mycket ansträngd platssituation. Att skapa fler platser är viktigt för att
vi ska kunna klara våra centrala uppdrag även i framtiden: Att verkställa straff och minska
risken för återfall i brott, säger generaldirektör Martin Holmgren.

Anstalten Hall, som är en högsäkerhetsklassificerad anstalt, invigde nyligen den första etappen i sin modernisering och expansion, en ny fängelsebyggnad med 120 celler och fyra promenadgårdar. Det är däremot inte beslutat hur framtida steg kommer att se ut, men denna utbyggnad ökar antalet arbetstillfällen vid anstalten från cirka 250 till 400.

Rekrytering av cirka 150 nya medarbetare pågår parallellt under utbyggnaden.

– De här lokalerna är anpassade efter hur vi vill bedriva kriminalvård. Det är något att vara stolt över, och det ska bli roligt att introducera nya medarbetare här, säger Kriminalvårdsinspektören Lisa Bergsten.

Byggnaden är väl anpassad för modern kriminalvård och erbjuder även sysselsättningslokaler, vuxenutbildning och en idrottshall. Samtidigt tittar anstalten på möjligheter till ytterligare kapacitetsutökning.

Dela artikeln