🕝 2 minuter
Anrika cykelbutiken ingår partnerskap med Bike Nation
Publicerad 16 november 2023 09:00
Uppdaterad 16 november 2023 00:29

Foto: Bike Nation

Cykelcenter, den välkända lokala cykelbutiken i Södertälje, inleder ett nytt kapitel. Nu ansluter de sig till Bike nation, som är ledande cykelspecialister inom SGN Sport Sverige.

– Vi känner att det gör oss starkare då Bike Nation samlar många mindre butiker och ger oss bättre möjlighet att konkurrera mot de större drakarna, säger ägaren Johan Folkare till Telgenytt.

Sedan 1976 har Cykelcenter varit en framträdande del av Södertäljes näringsliv. Butiken, som från början etablerades av Gert Johansson tillsammans med sina bröder för fyra decennier sedan, har blivit en institution för cykelentusiaster i Södertälje med omnejd. Idag står Kris Leyland och Johan Folkare vid rodret, två namn som blivit synonyma med företagets engagemang för kvalitet och service.

Kris Leyland, som flyttade från England till Sverige 2013, började arbeta på Cykelcenter tillsammans med Gert och Julle, butikens dåvarande ägare. Genom hårt arbete och dedikation blev Kris delägare i december 2016 efter att ha övertagit Julles delägarskap. Fram till januari 2021 drev Kris verksamheten tillsammans med Gert, varefter Johan Folkare kom in som delägare och affärspartner.

Ägarna Kris Leyland och Johan Folkare. Foto: Privat

Nu tar de nästa steg i butikens utveckling genom att ansluta sig till Bike nation, en sammanslutning av några av Sveriges främsta cykelbutiker inom SGN Sport Sverige. Denna union symboliserar en satsning på fördjupad expertis och utvidgade möjligheter att erbjuda kunderna ännu bättre service och ett bredare sortiment.

– Vi är jätteglada över att få möjlighet att samarbeta med Bike Nation. Vi uppskattar även möjligheten att bli en del av en större gemenskap där vi kan utbyta idéer och bredda vår kunskap ytterligare. Detta ger oss även möjlighet att bredda vårt sortiment och erbjuda än mer förmånliga priser, säger Folkare.

Med sin gedigna historia och framåtblickande vision fortsätter Cykelcenter att pedala framåt.
Den omfattande erfarenheten och passionen för cykelkultur håller dem i spetsen för branschutvecklingen, allt medan de upprätthåller sitt rykte om personlig service och expertkunskap.

Dela artikeln