🕝 1 minuter
Anne-Marie utsedd till kommunens hedersmedborgare
Publicerad 1 juni 2023 06:00
Uppdaterad 31 maj 2023 22:50

Foto: Alexander Isa / Nykvarns kommun.

Hennes framgångsrika arbete med att utveckla Taxinge Slottscafé har inte undgått Nykvarnsborna. Nu prisas Anne-Marie Fimmerstad med titeln som hedersmedborgare för 2022 i Nykvarn.

För över 40 år sedan, närmare bestämt år 1979, beslutade hon och två vänner att ta över ett det gamla förfallna godset som genomgår flera renoveringar genom åren. Under åren har caférörelsen växt och utökats till att inkludera konferens- och restaurangverksamhet och idag lockar platsen, inklusive slottet, parken och badplatsen, över 200.000 varje år.

Nu hyllas hon av kommunens för sitt framgångsrika arbete med att utveckla Taxinge Slottscafé till kommunens främsta turistmål, men även som en uppskattad arbetsgivare

– Jag blev förstås väldigt glad. Det visar att jag gjort något bra här i kommunen. Jag hoppas jag kan inspirera andra, framför allt ungdomar, att starta och driva eget. Det är många som mår bra av det, säger Anne-Marie Fimmerstad i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen till hedersmedborgare ges till personer som har gynnat kommunen och tilldelas på kommunfullmäktiges sista sammanträde för säsongen den 21 juni.

Dela artikeln