🕝 1 minuter
Andreas Jacob - Kundansvarig på Telge Tillväxt "Rolig och givande roll"
Publicerad 16 juni 2021 02:00
Uppdaterad 16 juni 2021 02:00

Telge Tillväxt är ett unikt samarbete mellan offentlig sektor, Södertälje kommun, Telge, Arbetsförmedlingen och svenska storföretag. 
Här är bland annat Scania, Mekonomen, Peab, ICA Maxi Vasa handelsplats och Sodexo delägare. Samarbetet ska möjliggöra nya typer av lösningar på ungdomsarbetslösheten.

Telge Tillväxt anställer unga vuxna från Södertälje kommun och i samarbete med näringsliv och offentlig sektor ge dem arbetslivserfarenhet.

Andreas Jacob på Telge Tillväxt är en av personerna som hjälp väldigt många unga ut i arbetsmarknaden. Han är kundansvarig på Telge Tillväxt och har till uppgift att försöka få in nya uppdrag till bolaget, både interna och externa, för att skapa lönsamhet och coachar unga vuxna som sedan utför uppdragen.

Hur kan en vanlig dag se ut på jobbet?
– Det är väldigt varierande. Vi fick till exempel in ett akut uppdrag att hjälpa Vasaskolan att flytta alla möbler när de fick en vattenläcka. Ett annat uppdrag var att har tömma lokaler i Lunagallerian och riva ner gammal inredning. Vi sysselsätter våra unga vuxna på alla möjliga sätt.

– Vi hjälper till överallt där vi behövs, håller Södertäljes gröna miljöer rena och fräscha, plockar skräp, jobbar på kostenheten, bemannar laboratorium och mycket mer. Vi behöver kunna bära våra egna kostnader, så det är det mitt jobb går ut på, berättar Andreas Jacob.

Andreas började som arbetsledare på Telge Tillväxt för 7 år sedan och gick vidare till att bli kundansvarig, en roll han haft i 18 månader.

– Det är en utmanande men otroligt rolig och givande roll. Jag har en härlig arbetsplats, underbara kollegor och att hjälpa arbetslösa och utrikesfödda kvinnorna är något som verkligen ger mig energi, säger Andreas till Telgenytt

Dela artikeln