🕝 2 minuter
Andra raka segern för SSK:s damlag
Publicerad 5 oktober 2023 15:02
Uppdaterad 31 oktober 2023 13:08

Robert Johansson, huvudtränare för SSK:s damlag Foto: Patric Gill

I fredags hade SSK:s herrlag hemmapremiär i Scaniarinken, igår var det damernas tur att spela sin första seriematch på hemmaplan.

Efter att ha besegrat AIK med 3-0 är laget fortfarande obesegrade efter två matcher i NDHL Damettan Östra och har inte heller släppt in något mål ännu. Huvudtränare Robert Johansson var till stora delar nöjd med lagets prestation men uppmärksammade ett par detaljer i spelet i gårdagens match som han tycker kan spetsas till ytterligare.

– Tycker vi i stort gör en bra insats med snabba spelvändningar och bra ingångar i offensiv zon precis som vi tränat på. Det är sista biten som vi kan bli lite mer desperata i, ta bättre avslut, screena målvakten och vara lite hetare på returer.

Ser man till slutresultatet i matchen mot AIK så blev det inte en lika bekväm resa som i öppningsmatchen mot SDE HF 2 där SSK vann med förkrossande 18-0.

– AIK försvarar sig bra och vi kanske är lite stressade och tar avslut i ”fel” lägen i stället för att försöka dra isär genom att använda backarna lite mer och få deras lag att gå bort sig och få målvakten i sidled, tillägger Johansson i sin analys av matchen.

Det är till slut bredden i laget som avgör matchen och också något som Robert tror kommer att vara värdefullt längre fram på säsongen.

– Vi spelar på hela matchen med 4 kedjor och 7 backar, vilket är lite ovant för en del och det tar lite tid att sätta det. Men något vi kommer ha nytta av framöver.

– Vi steppar upp lite i sista perioden och Hunter Mosher visar vägen som kapten med två viljemål.

Liksom mot SDE var SSK helt överlägsna i skottstatistiken även mot AIK men slutresultatet i den här matchen visade ändå att hemmalaget fick slita för segern på ett annat sätt.

Ni vinner skotten överlägset även i gårdagens match men gör förre mål, är anledningen att det skiljer mycket i kvalité på motståndet?

– Jo men så är det, lite vassare spelare, ett tight försvarsspel och en riktigt bra målvakt. Plus att vi blir ivriga och rullar lite i hörnen och tar ”kalla” skott i stället för att som sagt använda back och få lite sväng på deras lag. 

Nästa match för SSK Dam är mot Hammarby borta på söndag 17.30

Dela artikeln