🕝 1 minuter
Amerikanskan Chanelle Molina klar för SBBK
Publicerad 31 augusti 2021 02:00
Uppdaterad 31 augusti 2021 02:00

Foto: NT

SBBK har gjort klart med amerikanska guarden Chanelle Molina. 23-åringen som gick fyra år på college (Washington State University) spelade för Norrköping Dolphins förra säsongen.

– Molina är en mångsidig spelare med fina meriter som kommer att tillföra mycket till laget. Det är en spelare som kan spela ihop med Ellen Åström och samtidigt spela mer när Ellen inte är på plan, så vi sökte lite av en komboguard som kan göra båda, säger SBBK:s head coach Jesper Sundberg.

23 åringen blev bjuden till training camp med NBA-laget Indiana Fever efter säsongen i Norrköping, men på grund av en stukad fot var hon tvungen att hålla sig bort från all spel på NBA-campen.

Nu är 23-åringen helt återställd efter skadan och skriver på för SBBKs damlag.

– Jag har sett i stort sett alla matcher hon har spelat i svenska ligan, jag har kunnat se henne på plats under träning förra året. Jag känner mig väldigt trygg i att vi får hit en väldigt bra person som dessutom är väldigt duktig på basket och det kändes som att det kan bli en bra addering till våran grupp, säger coachen Jesper Sundberg.

Dela artikeln