🕝 1 minuter
Almnäs växer - Södertälje kommun säljer 26.000 kvm mark till Midaq
Publicerad 5 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 5 oktober 2021 02:00

Bild/Foto: Södertälje kommun.

Södertälje kommun säljer 2,6 hektar mark i Almnäs till bolaget Midaq för att bygga lager- och kontorsfastighet. Ett beslut som fattades av kommunstyrelsen under fredagen.

I början på September gjorde Södertälje kommun klart med Budbee som etableras sig i Södertälje och tillför 400 nya arbetstillfällen. Nu säljer säljer kommunen 2,6 hektar mark till Midaq AB som kommer att hyra ut till helägda dotterbolaget Alfa Quality Moving.

– Efter att ha haft kontakt sedan 2018 är vi väldigt glada att Alfa Moving bestämt sig för att investera i Södertälje och Stockholm syd, säger Michael Johansson, etableringsstrateg på Södertälje kommun i ett pressmeddelande.

Midaq AB är ett bolag som investerar och utvecklar företag och genomför bland annat större företagsflyttar och magasinering åt både privat- och företagskunder. Bolaget finns idag i alla skandinaviska länderna och har cirka 8500 stora flyttningar globalt.

– Vi får genom egen byggnation ihop två lagerverksamheter till ett på ett strategiskt mycket bra läge för vår verksamhet, säger Stefan Engdahl, VD på Midaq i pressmeddelandet.

Lager- och kontorsfastigheten byggs på 6000 kvm och kommer att ge cirka 10 nya arbetstillfällen.

Byggnation förväntas komma igång i början av 2022 och planerad inflyttning är början av 2023.

KLART: Budbee etablerar sig i Almnäs och tillför 400 nya jobb

Dela artikeln