🕝 1 minuter
Alexander reser till Tyskland för att tävla i Yrkes-VM
Publicerad 3 oktober 2022 06:00
Uppdaterad 3 oktober 2022 11:31

Alexander Johnsson, CNC-operatör i svarvning. Bild: Pressbild, Cc.

I veckan inleds världens fjärde största tävling och hålls i Schweiz, Sydkorea, Finland, Tyskland, Frankrike, Estland, Wales, Österrike och Sverige.

Bland deltagarna finns Södertäljebon Alexander Johnsson som reser till Leonberg i Tyskland för att representera Sverige.

– Det känns stort att få representera Sverige, och sen är det även en kvitto på att det jag gör är bra, säger Alexander Johnsson till Telgenytt.

Johansson är en av 17 svenska deltagare och tävlar i kategorin CNC-operatör, svarvning, från den 10 till 15 oktober i Tyskland. Totalt är det drygt tusen deltagare som tävlar i 15 olika yrken och Alexander ställs mot konkurrenter från hela världen.

– Jag ser fram emot tävlingen och att få mäta mig internationellt. Jag förväntar mig stenhård konkurrens, men ska göra allt jag kan för att göra en bra prestation, säger han.

Vad betyder tävlingen för dig

– Tävlingen betyder mycket för mig, jag har lagt ner många timmars träning och det ska bli kul att äntligen få åka iväg, säger Alexander Johnsson till Telgenytt,

Yrkes-VM har arrangerats sedan 1950 och Sverige har deltagit i de internationella tävlingarna sedan 1995 och tagit 80 medaljer i världs- och europamästerskap. Mästerskapen är ett sätt att lyfta fram vikten av yrkesutbildning och yrkesskicklighet samt bidra till internationella samarbeten.

Dela artikeln