Södertälje kommun
🕝 2 minuter
Alexander Berg firar 20 år på Pressbyrån
Publicerad 20 september 2022 15:11
Uppdaterad 20 september 2022 15:27

Foto: Alex Ataseven.

Han har arbetat på samma plats i två decennier och tar dagligen hand om tusentals kunder.

I år har det passerat 20 år sedan Alexander Berg började arbeta som butikschef på Pressbyrån på centralstationen i Södertälje. 

– Jag kan arbeta i 20 år till, säger han glatt till Telgenytt.

Alexander Berg började karriären som vikarie på Pressbyrån i Stockholm i januari 1996. Då var det hans mormor som tipsade honom att söka till tjänsten. Sex år senare, år 2002, fick han tjänsten som butikschef på Pressbyrån på Södertälje Central och 20 år senare står han fortfarande kvar på samma plats.

Alexanders härliga morgonhumör på Pressbyrån är ett uppskattat inslag innan avfärd med pendeln. Foto: Alex Ataseven.

Två år senare, 2004 kom nästa möjlighet då Alexander Berg fick möjligheten att vara sin egna chef, en chans han tog tillvara.

– År 2004 blev Pressbyrån franchisegivare och då fick jag driva det själv. Jag gick från att vara butikschef till franchisetagare, säger han.

Idag finns det cirka 300 Pressbyårer runt om i Sverige och tillhör koncernen Reitan Convenience Sweden AB, dit 7-Eleven och Shell hör till.

Har du någon gång under dessa tjugo år på Pressbyrån funderat att arbeta med något annat?

– Tanken har slagit mig men det är svårt att veta vad man annars ska göra. Jag gillar att träffa nya människor och jag trivs med det jag gör. Jag har jobbat här i tjugo år och kan jobba i tjugo år till, säger Alexander.

Två decennier har passerat sedan starten, men när Alexander blickar tillbaka ser han glädjen i att ha ett arbete där han får träffa många människor.

– Ingen dag är den andra lik. Ibland händer det roliga grejer, men ibland kan det även uppstå tråkiga händelser. Men det är alltid något som händer, säger han. 

Alexander Berg firar 20 år på Pressbyrån i Södertälje. Foto: Nicole Barsoum.

Men goda minnen finns det gott om.

Ett av de bästa under dessa 20 år är när hans Pressbyrå i Södertälje vann det prestigefulla priset ”Årets Pressbyrån” 2013 och utsågs därmed till Sveriges bästa butik.

Ett sämre minne han delar med sig av är tiden under pandemin när de endast fick ha ett maxantal på åtta kunder åt gången i butiken.

– Det var svårt att få folk att hålla sig till det, säger Alexander. 

Vad är den största skillnaden idag jämfört med tjugo år sedan?

– Att fler personer nu vet vem jag är. Det kan hända när man är ute och handlar att folk känner igen en, vilket kan vara kul, avslutar Alexander Berg.

Text: Nicole Barsoum.

Foto: Alex Ataseven.

Dela artikeln