🕝 1 minuter
ADFA i ny klädinsamling - ”Inget barn ska behöva frysa”
Publicerad 11 januari 2023 14:55
Uppdaterad 2 maj 2024 11:25

ADFA vid en tidigare klädinsamling.

Södertäljebaserade organisationen, A Demand for action, ADFA, är i farten igen för att samla in kläder, mat och förnödenheter. Allt för behövande till krigsdrabbade i Ukraina.

Ukrainska kulturcenter i Sverige har anslutit sig till Södertäljelokaliserade ADFA för att tillsammans anordna en kläd- och matinsamling. Preferenserna är matburkar med rivlock, hela och rena kläder i alla storlekar mottages. Önskvärt är att de är sorterade i tröjor, byxor osv, men även vårdmaterial tas emot som är ett medel som behövs för krigsdrabbade människor i Ukraina.

Målet är att hjälpa barn som ska slippa frysa nu när vintern kommit med sin fulla kraft. Uppvärmningen är minimal då Ryssland, inte bara förstört hem och hushåll, även strypt eltillförseln.

Nu på lördag, den 14 januari klockan 14:00 till 18:00 befinner sig ADFA och Ukrainska kulturcenter i Sverige på Nygatan 18 i Handelsbankens gamla lokaler.

Har du överblivna kläder i garderoben eller vill vara en del av arbetet för att hjälpa krigsdrabbade välkomnas du av arrangören, Nuri Kino. Mer information finns att ta del av på ADFA:s hemsida eller på sociala hemsidor. HEM | ETT KRAV PÅ HANDLING (ademandforaction.com)

Dela artikeln