🕝 1 minuter
Södertäljebor hjälper södertäljebor fira jul - ”Responsen är fantastisk”
Publicerad 20 december 2021 01:00
Uppdaterad 20 december 2021 01:00

Foto: Matthias Matsson.

Idag delades kassar med julmat och leksaker ut till stadens behövande. Detta efter en insamling som i år slog rekord. Imorgon fortsätter utdelningen.

Kön var lång utanför Humlan, Pingstkyrkan i Södertäljes församlingshem. Även om det var kyligt ute var det väl värt väntan. Där framme väntade kassar med julmat och leksaker, som varje år delas ut i ett samarbete med Pingstkyrkan, Svenska Kyrkan och LT.

I nio år har de södertäljebor som har det svårt att få vardagen att gå ihop ända kunnat få fira jul. Detta genom en insamling som i år slog rekord. Med andra ord hjälper södertäljebor andra södertäljebor.

– Responsen är fantastisk. Vi får in rekord varje år med pengar. Och tyvärr får vi lika mycket folk som har behov, säger Helen Lind Jaktlund, ansvarig för Pingstkyrkans sociala/diakonala arbete, och lägger till att man idag delat ut fyrahundra kassar.

Trots pandemin har man fortsatt att dela ut kassar. Förra året gjordes det genom att man delade ut kassarna pö om pö, i stället för alla på en gång.  I år är det som vanligt, med skillnaden att kön är helt utomhus.

Dela artikeln