Företag i fokus:

Tandläkare får indraget tillstånd – ”Grov oskicklighet”

2022_05_Tandlakare

Foto: Pxhere

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd har beslutat att dra in legitimationen för en tandläkare i Södertälje. Detta efter att ansvarsnämnden funnit omfattande brister på en rad områden.

I en stor utredningen har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd påvisat allvarliga brister hos en tandläkare som utövat sitt yrke i många år. I utredningen undersöktes ett 10-tal patientfall där tandläkaren konstaterats brista i stor utsträckning.

I ett av fallen hade en patient drabbats av akutbesök, försenade tandbehandlingar och tandförlust. I ett annat patientfall fanns ingen kontrollröntgen som visade rotfyllningens kvalitet. Senare visade det sig att tandens rotfyllning infekteras och i ett akutbesök tvingades tanden att tas bort – utan att det noteras att patienten stod på tre olika blodförtunnande läkemedel. 

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, föreslog i första hand att ansvarsnämnden skulle återkalla tandläkarens legitimation. I andra hand yrkades en treårig prövotid på grund av de allvarliga bristerna.

Tandläkaren har erkänt bristfällig dokumentation, men hävdar att alla nödvändiga behandlingar har utförts. Två av de nio ledamöterna i ansvarsnämnden ansåg inte att oskickligheten varit grov och ville stanna vid en prövotid. Enligt tandläkaren sköts nu dokumentationen, men ansvarsnämndens majoritet anser inte att det inskickade materialet visar någon större förbättring.

Ansvarsnämnden beslutade därmed att dra in legitimationen med en omedelbar verkan.

”Med hänsyn till vad som redovisats finner ansvarsnämnden, vid en sammantagen bedömning, att de brister som framkommit är så omfattande att de måste betraktas som grov oskicklighet. Legitimationen som tandläkare ska därför återkallas.”, skriver Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd i beslutet.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 21 december 2022 11:40
Senast uppdaterad: 21 december 2022 11:40

SBBKs Damer tar gem SM-Guldet efter tolv års väntan

FFBB1489-1EDE-4031-B6E3-FB80ED97198B

Guldhattarna på efter en lång kamp och tolv års väntan.

Södertälje har återtagit titeln som svenska mästare i dambasket, med en överväldigande seger mot Luleå.

Efter en lång kamp och tolv års väntan är Södertälje återigen svenska mästare i basket på damsidan. I en fullsatt arena visade SBBK:s damer imponerande styrka genom att säkra SM-guldet med en klar 3-0-seger i matchserien mot Luleå.

Finalmatchen slutade 81-72 till Södertäljes fördel, vilket inte bara bekräftade deras dominans i årets mästerskap, utan också bröt en lång tids torka sedan deras senaste mästerskapstitel 2012.

Spelarnas glädje var påtaglig vid slutsignalen då de rusade in på planen och firade med guldhattarna på huvudet.

Detta ögonblick var inte bara en triumf för laget utan även en historisk milstolpe som understryker deras dominans i svensk dambasket. Segern symboliserar en betydande comeback och bekräftar Södertäljes ställning som en ledande kraft inom svensk dambasket.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2024 17:05
Senast uppdaterad: 28 april 2024 17:05

Polisen sköt varningsskott – Två tonåringar häktade

DSC_0116

Foto: Shamash Oyal

Under fredagen avlossade polisen varningsskott i samband med att två personer greps. Nu har två tonåringar häktats efter beslut av Södertälje tingsrätt.

Det var under fredagskvällen som en stor polisinsats inleddes i Ronna efter larm om att en person setts bära på ett vapenliknande föremål. Insatsen involverade flera patruller och resulterade i att polisen avlossade ett varningsskott, varefter två personer kunde gripas i ett närliggande villaområde.

Gripandet fångades på bild
Läsarbild

Området där arresteringen skedde spärrades av för teknisk undersökning, där polisen gjorde viktiga upptäckter. Bland annat ett misstänkt vapen.

En förundersökning rörande grovt vapenbrott inleddes, och de gripna personerna anhölls av åklagare. Nu har domstolen beslutat att häkta båda personerna.

Två män, en 17-åring och en 19-åring, har gripits. Enligt uppgifter till LT är båda misstänkta för mordförsök, något som åklagaren inte önskar kommentera.

– Det är inget jag varken kan bekräfta eller dementera, säger åklagaren Anna Telg, till LT.

TV/BILDEXTRA: Här grips misstänkta pistolmannen

(Annonslänk)

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 28 april 2024 15:22
Senast uppdaterad: 28 april 2024 15:23

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors