Företag i fokus:

Lärare i Södertälje köpte sex av prostituerad

2022_02_09583AE8-3E8B-415E-9930-F051233B7D5B-2048x1473-1

Tidigare i februari slog polisen till mot en ett hotell i Alvik i Bromma där det pågick prostitution.

Vid tillslaget greps en 50-årig man från Södertälje efter att ha köpt sex av en prostituerad person, vilket han erkände och skrev under ett föreläggande efter förhör med polisen.

Mannen, en 50-åring Södertäljebo, är anställd av kommunen som lärare i en skola i Södertälje ertappades med brottet tidigare i februari.

Brottet, köp av sexuell tjänst, kan ge fängelse i högst ett år, men den vanligaste påföljden är böter. Den 50-årige mannen fick ett strafföreläggande för köp av sexuell tjänst och en bot på totalt på 26 500 kronor.

Ett strafföreläggande har samma verkan som en dom. Istället för att väcka åtal, som leder till rättegång, är föreläggandet en tidsbesparande procedur.

Väljer den misstänkte att inte skriva under kan ärendet gå vidare till åtal, men denna gång erkände läraren från Södertälje brottet och tilldelades en dryg bot på 26 500 kronor.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 februari 2022 00:00
Senast uppdaterad: 27 februari 2022 00:00

Åtgärder mot livsmedelsbolag efter missvisande produkter

Livsmedel frukt

Foto: Alexander Isa

Miljönämnden har nyligen ingripit mot ett importföretag efter att ha upptäckt felaktigheter i märkningen av deras basmatiris. Nu beordras företaget att omedelbart korrigera märkningen och att redovisa tidigare försäljningar.

(Annonslänk)

Miljönämndens beslut baserades på en kontroll som genomfördes den 15 april 2024 efter inkomna klagomål.

Provtagning avslöjade att endast 92% av innehållet i ”Basmati Sella Ris XXL 1121” var godkänd basmatiris, trots att förpackningen angav 100% basmatiris. Resten var av annan sort, vilket anses vilseledande för konsumenterna. Livsmedelsföretaget fick i uppgift att ändra märkningen på sina förpackningar på både framsida och baksida av risförpackningarna samt tillhandahålla fullständiga uppgifter om produktens spårbarhet till Miljökontoret för att korrekt återspegla innehållet. De måste också lämna spårbarhetsinformation om var produkten sålts.

Företaget är skyldiga att följa strikta regelverk för att säkerställa att konsumenterna får korrekt information om vad de köper. Beslutet gäller omedelbart och måste följas trots eventuella överklaganden.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 14:55
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 15:22

Skolan får toppbetyg av Skolinspektionen

IMG_1467

Bild: Kartor

Efter en grundlig granskning av Skolinspektionen under våren har Lillhagaskolan i Nykvarn fått höga betyg för sin utbildningskvalitet.

Lillhagaskolan har under våren genomgått en omfattande granskning av Skolinspektionen, som nyligen resulterade i toppbetyg för skolans verksamhet. Granskningen syftade till att säkerställa att skolan lever upp till de krav och standarder som stipuleras i skollagen, med fokus på att eleverna ska få den utbildning de förtjänar.

– Lärare och alla medarbetare har, under ledning av rektorn, gjort betydande förändringar. Skolan har gjort en utvecklingsresa där rutiner, undervisning, uppföljning, analysarbete och samverkan mellan skolans alla yrkesgrupper har utvecklats och förbättrats vilket gett resultat, säger Marika Makrigianni, tf utbildningschef i Nykvarns kommun, i ett pressmeddelande.

(Annonslänk)

Under inspektionen genomfördes intervjuer med ett brett spektrum av deltagare på skolan, inklusive elever, lärare, elevhälsopersonal och rektorer. Inspektörerna deltog även i flera lektioner för att få en direkt inblick i hur undervisningen genomförs. Resultatet av Skolinspektionens arbete visar att Lillhagaskolan upprätthåller en hög standard i sin pedagogiska verksamhet och skapar en lärandemiljö där eleverna kan trivas och utvecklas.

– Jag är oerhört stolt över arbetet och vill tacka alla medarbetare som på ett modigt och professionellt sätt har medverkat till utvecklingen, det hade inte gått utan deras engagemang. Tack! Det här visar att skolorna i Nykvarns kommun är på god väg att uppnå målet att bli Sveriges bästa skola år 2035.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 11:55

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors