Företag i fokus:

Här är eldsjälarna från ADFA – ”Kände direkt att vi ville hjälpa”

2022_03_52EDE086-803B-43CF-B691-397BBD99BEE6-1151x800-1

Foto: Alex Ataseven.

Förra året kraftsamlade organisationen ADFA för att samla in kläder till de drabbade i Armenien.

Nu anordnar de en klädinsamlingen på nytt för de drabbade i konflikten mellan Ryssland och Ukraina som bröt ut förra veckan.

Kriget i Ukraina har fått organisationen A Demand for Action, ADFA, att agera på nytt. Så sent som i helgen beslutades det att anordna en insamling för att samla kläder och förnödenheter till de drabbade i Ukraina .

– Vår mål är att nå barn och familjer vid gränsen till Polen och än så länge har det flutit på riktigt bra tack vare alla eldsjälar, säger Amar Sabri till Telgenytt och berättar att initiativtagaren Nuri Kino just nu är på väg till Polen för att hjälpa behövande på plats.

På några dagar har organisationen lyckats fylla över 70 stora kartonger med kläder och målet är att fylla minst 100 kartonger. Oräkneliga människor har under dagarna åkt till restaurangen Flame i Weda för att dels bidra med kläder och dels för att hjälpa till på plats.

– Tidigare har volontärerna kommit från Södertälje, men den här gången ansluter sig folk från hela Storstockholm. Det är väldigt många som hört av sig och vill bidra med hjälp, men det är för trångt här inte, det finns inte plats för alla, säger Amar Sabri vice ordförande ADFA till Telgenytt.

En av de stora kartongerna redo att skickas till Polen. Foto: Alex Ataseven.

När Telgenytt besöker klädinsamlingen under onsdagen befinner sig cirka 35 volontärer på plats för att bidra med hjälp. Två av dessa var vännerna Alexandra Aho och Gina Melki som anslöt sig när de uppmärksammade ADFAs initiativ.

– Det händer mitt framför ögonen på en, men man känner sig helt hjälplös. Som civil kan man inte göra så mycket, men när vi såg det här kände vi direkt att vi ville hjälpa till, säger Alexandra Aho till Telgenytt.

Tack vara ett stort kontaktnät lyckades ADFA få in enorma bidrag i sitt arbete, både från privatpersoner och företag.

Stora kartonger, containern samt hela frakten ner till Polen, helt gratis från företag som vill hjälpa till. Och inte minst alla eldsjälar som var på plats för att volontera och visa sitt stöd för de drabbade i Ukraina.

Utöver detta har organisationen samlat in över 200 000 kronor i bidrag som oavkortat ska gå till mat och bland annat hygienartiklar till behövande.

Initiativtagaren Nuri Kino är i skrivandets stund på väg till Polska gränsen med fem stora bussar laddade med förnödenheter till behövande.

När Nuri Kino och bussarna vänder tillbaka hem till Sverige kommer dessa bussar att fyllas med flyktingar. Bussarna kommer främst fyllas med barn och mödrar där ADFA, i samarbete med Migrationsverket, lovat att ta hand om de drabbade.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 2 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 31 oktober 2022 16:26

Kvinnovation utser ”Årets Storyteller” – Telgenytt med i juryn

IMG_1435

Marie Samre och Gabriella Malki, initiativtagarna bakom utmärkelsen ”Årets Storyteller”

Kvinnovation, i samarbete med börsnoterade bolaget Storytel, bjuder in till prisutdelning för ”Årets Storyteller 2024”, där berättandets kraft står i centrum. Telgenytt ingår som en av tre jurymedlemmar.

– Det är otroligt kul att få dela ut det här priset och inspirera fler unga till att berätta sina egna storys. Vi på Kvinnovation ser väldigt fram emot vårt samarbete med Storytel, det är verkligen ett drömevent, säger Marie Samre, grundaren av Kvinnovation.

Den 22:a maj på Södertälje stadsscen, med start klockan 17.30, arrangerar Kvinnovation tillsammans med Storytel ett event för att fira berättarkonsten. Under kvällen, som lovar både inspiration och ”good vibes”, kommer en av finalisterna – Bobby Oduncu, Siduri Poli eller Clara Törnvall – att koras till ”Årets Storyteller 2024”.

Kändisfrisören och författaren från Södertälje, Bobby Oduncu, en av tre nominerade
Pressbild

Juryn består av Marlen Eskander från Läsfrämjarinstitutet, Alexander Isa från Telgenytt, och Therese Lindström från Storytel.

– Det var med glädje jag tog emot inbjudan från Marie Samre. Att få möjligheten att vara jurymedlem för ”Årets Storyteller” tillsammans med Marlen Eskander och Therese Lindström är en stor ära och ett mycket spännande uppdrag. Ser verkligen fram emot att upptäcka och bedöma de kreativa inslagen i tävlingen, säger Alexander Isa, ansvarig utgivare på Telgenytt.

Biljetter till evenemanget är kostnadsfria och börjar bli tillgängliga från och med den 3:e maj. Kvinnovation, som traditionellt stödjer unga kvinnors utveckling inom entreprenörskap och ledarskap, markerar med detta event en expansion av sin verksamhet till att även omfatta berättandets konst.

– Vi hoppas på att träffa många både unga och gamla Södertäljebor den 22:a maj, säger Marie Samre

För mer information eller för att boka din biljett, kontakta Marie Samre på [email protected]. Alla är välkomna till en kväll där berättelser står i rampljuset, komplett med häftiga goodiebags och en atmosfär som inspirerar.

Säkra din plats, boka din biljett här.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 21:04
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 21:37

Nemrud Awrohum blir Assyriska FFs nya sportchef

Nemrud

Foto: Alexander Isa

Efter en skadefylld säsong som ställde till det för Nemrud Awrohum, avslutade han sin fotbollskarriär som elitidrottare och istället kliver in som sportchef för Assyriska FF.

Idag gick Assyriska FF ut med att deras tidigare lagkapten Nemrud Awrohum blir nu klubbens sportchef. Något som han själv tycker är spännande berättar han för klubbens redaktion.

– Det känns både spännande och ansvarsfullt. Jag har alltid haft en passion för fotboll och Assyriska, och att nu få möjligheten att påverka klubben på en annan nivå är en stor ära, säger han till Assyriska FFs redaktion.

(Annonslänk)

Han har utsetts till ansvarig för rekrytering av spelare i nära samarbete med sportkommittén. Hans uppgifter inkluderar att skapa starka relationer med klubbar och spelare, fungera som länk mellan truppen och styrelsen, ha översikt över våra ungdomslag och deras utveckling, samt skapa de bästa förutsättningarna för sporten så att vi kan uppnå framgång.

Nemrud siktar på att hans arbetsinsatser ska bidra till Assyriska FF:s framgång och gemensamma måluppfyllelse.

– Jag vill att ni ska veta, att varje beslut jag tar som sportchef är med Assyriskas bästa. Jag lovar att arbeta för att vi ska nå våra mål tillsammans, säger Nemrud Awrohum till Assyriska FFs redaktion.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 4 maj 2024 17:00
Senast uppdaterad: 4 maj 2024 16:23

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors