Företag i fokus:

INSÄNDARE: Realistpartiet är minst 5 år snabbare än styrande partier

2022_01_Granberg

Tycker du också att politikens kvarnar mal för långsamt. Mest prat och liten verkstad.
Blir du också trött när du hör: Vi skall tillsätta en utredning. Sedan händer det inget. 

Realistpartiet är snabbare än nu styrande majoritet inom alla områden, när vi ser problem för medborgare och företagare så försöker vi rätta till dessa omgående. Men tyvärr så sitter det ett gäng bromsklossar på de flesta chefsposterna i nuläget.

”Motioner som vi lämnade in 2015 och 2016”

Alla partierna som inte är med och styr Södertälje kan lämna in förslag på åtgärder, dessa kallas för motioner. En motion skall behandlas och besvaras i kommunfullmäktige inom 1 år.

Detta gäller såklart inte för oss i Realistpartiet, för vi får nu 2022 svar på motioner som vi lämnade in 2015 och 2016, svaren man vi får nu är – Detta har vi redan gjort!!

Förklaringen är att när vi kommer med så bra förslag att inte ens de kan säga nej till dem så lägger man våra motioner underst i högen. Sedan låter ligger förslagen där tills man tror att alla glömt bort att det var RP som föreslagit de bra sakerna, sedan gör man det själv och ropar högt;
”– Titta vad bra vi gör för Södertäljeborna!”

”Vi har lagt cirka 35 motioner/förslag sedan 2015, 12 stycken har man inte svarat på ännu.”

Vi har hört att på Bommersvik där alla Socialdemokrater av rang får sin utbildning så får man lära sig att ALDRIG säga JA till något annat partis förslag, man skall alltid säga nej, eller begrava förslaget för att sedan kunna göra det själv i ungefär samma form, vi börjar på allvar tro att det faktiskt är så.

Vi har lagt cirka 35 motioner/förslag sedan 2015, 12 stycken har man inte svarat på ännu, några har man sagt nej till, resten har man genomfört själva och sedan svarat och säger – Detta har vi redan gjort! 

Ett par exempel som svarades på i kommunfullmäktige nu i måndags, den 7 mars, är:
2015 föreslog vi gratis wifi i centrum och vi föreslog även fler moped/mc parkeringar i centrum.

Nu nästan 7 år senare så svarade man på våra förslag att man nu hunnit göra detta själva. Så våra förslag ”gills inte”.

Realistpartiet har förstått sin uppgift, det är att lösa vardagsproblem för vår kommuns invånare och så fort som möjligt, inget annat, för så arbetar vi!

Vänta inte 5 år, rösta Realistiskt i kommunvalet 11 September 2022

Joakim Granberg
Lars-Göran Jonsson
Realistpartiet, ditt lokalparti

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 12 mars 2022 00:00
Senast uppdaterad: 1 maj 2024 13:23

Skolan från toppbetyg av Skolinspektionen

IMG_1467

Bild: Kartor

Efter en grundlig granskning av Skolinspektionen under våren har Lillhagaskolan i Nykvarn fått höga betyg för sin utbildningskvalitet.

Lillhagaskolan har under våren genomgått en omfattande granskning av Skolinspektionen, som nyligen resulterade i toppbetyg för skolans verksamhet. Granskningen syftade till att säkerställa att skolan lever upp till de krav och standarder som stipuleras i skollagen, med fokus på att eleverna ska få den utbildning de förtjänar.

– Lärare och alla medarbetare har, under ledning av rektorn, gjort betydande förändringar. Skolan har gjort en utvecklingsresa där rutiner, undervisning, uppföljning, analysarbete och samverkan mellan skolans alla yrkesgrupper har utvecklats och förbättrats vilket gett resultat, säger Marika Makrigianni, tf utbildningschef i Nykvarns kommun, i ett pressmeddelande.

(Annonslänk)

Under inspektionen genomfördes intervjuer med ett brett spektrum av deltagare på skolan, inklusive elever, lärare, elevhälsopersonal och rektorer. Inspektörerna deltog även i flera lektioner för att få en direkt inblick i hur undervisningen genomförs. Resultatet av Skolinspektionens arbete visar att Lillhagaskolan upprätthåller en hög standard i sin pedagogiska verksamhet och skapar en lärandemiljö där eleverna kan trivas och utvecklas.

– Jag är oerhört stolt över arbetet och vill tacka alla medarbetare som på ett modigt och professionellt sätt har medverkat till utvecklingen, det hade inte gått utan deras engagemang. Tack! Det här visar att skolorna i Nykvarns kommun är på god väg att uppnå målet att bli Sveriges bästa skola år 2035.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 08:30
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 01:31

INSÄNDARE: Nu tar vi krafttag mot riskerna med boffning

Lustgas-tullverket

Bild: Tullverket

Vi i Kristdemokraterna i Södertälje har sedan länge varnat för de allvarliga riskerna med användning av lustgas och andra substanser i berusningssyfte.

Den ökande förekomsten av lustgas, särskilt bland ungdomar, har varit en oroande trend som kräver åtgärder. Vårt förslag om att informera och utbilda unga om farorna med ”boffning” och liknande aktiviteter har nu blivit uppmärksammat på nationell nivå.

Regeringens mottagande av betänkandet ”En trygg uppväxt utan nikotin, alkohol och lustgas” är ett viktigt steg framåt i kampen mot denna farliga utveckling. Förslagen som presenteras, inklusive förbud mot försäljning av lustgas i berusningssyfte och ändringar i regler kring alkohol- och tobaksprodukter, är avgörande för att skydda våra barn och unga.

Tragiska dödsfallet i Luleå. Vi kan inte längre stå passiva inför den växande trenden

Det tragiska dödsfallet i Luleå, där en 14-årig elev miste livet efter att ha inandats drivgas från torrschampo, påminner oss om det akuta behovet av att kommuner, regioner och staten tillsammans måste agera. Vi kan inte längre stå passiva inför den växande trenden av substansmissbruk bland ungdomar. Det är vår skyldighet som samhälle att ta itu med dessa utmaningar och skydda våra barn från farorna med droganvändning.

Vi välkomnar regeringens initiativ att ta itu med denna fråga och ser fram emot att se konkreta åtgärder, såsom ett införande av en ny lag som förbjuder försäljning av lustgas i berusningssyfte, som förhindrar att fler liv går förlorade till följd av lustgas och andra droger. Detta är en gemensam kamp som kräver en samlad insats från alla nivåer av samhället – politiker, föräldrar, skolor och civilsamhället. Låt oss arbeta tillsammans för en tryggare och hälsosammare framtid för våra barn och unga.

Robert Halef (KD)
Ordförande KD Södertälje

Tony Garabet (KD)
Ledamot, kultur- och fritidsnämnden

Fadi Abdalahad (KD)
Ersättare, utbildningsnämnden

Text:

Detta är en debatt/insändare. Åsikterna är skribentens egna

Dela via:

Shares
Publicerad: 6 maj 2024 05:00
Senast uppdaterad: 6 maj 2024 01:31

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors