Företag i fokus:

Polispådrag efter våldtäktsman – ”Två kvinnor utsatta”

2022_05_F8B2E06F-2F42-4810-B7C9-3584B4567EA8

Under lördagen larmades polisen två gånger om till i Västergård efter två misstänkta våldtäktsförsök.

En ung kvinna samt en kvinna i medelåldern blev utsatta för våldtäktsförsök varpå en stor polisinsats inleddes.

Enligt polisens uppgifter ska det första våldtäktsförsöket skett i ett trapphus där ung kvinna i tonåren blev överfallen.

– Den här kvinnan lyckades slita sig loss eller slå sig loss. Då avbröt mannnen och sprang därifrån, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

En och en halv timme senare, klockan 12:24, blev ännu en kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök. Denna gång blev kvinnan överfallen i ett skogsparti intill Lundbygatan i Västergård.

– Den här gärningsmannen ska ha då överfallit kvinna och brottat ner henne på marken, men den kvinnan lyckades också slå sig loss och mannen sprang från platsen, säger polisen.

Vinstrad innan 15-tiden pågick fortfarande ett stort pådrag efter gärningsmannen som polisen misstänker vara samma person.

– Vi ser likheter, men vi kan inte slå fast att det är samma person. Men vi kan se att i båda fallen har gärningsmannen tagit risker och brottar ner kvinnorna mitt under dagen. Han har tagit väldigt höga risker och det har bara varit en kort bit mellan plasterna, säger polisen till Telgenytt.

Båda händelse skedde i Västergård och i nuläget har polisen ingen gripen misstänkt för våldtäktsförsöken.

Därför går polisen ut med varning till allmänheten för att vara uppmärksamma, men en sökinsats pågår fortfarande efter gärningsmannen.

Text:

Shamash Oyal

Dela via:

Shares
Publicerad: 14 maj 2022 00:00
Senast uppdaterad: 14 maj 2022 00:00

Farstanäs Camping välkomnar gäster för sommarsäsongen

Farstanäs (Stälje kommun)

Foto: Södertälje kommun

Farstanäs Camping har nu öppnat för bokningar inför sommarsäsongen 2024. Campingen erbjuder en mångfald av aktiviteter och boendealternativ för både äventyrare och familjer.

– Superkul att säsongen äntligen är igång, säger Sanna Widell, projektledare för Farstanäs Camping på Södertälje kommun, i ett pressmeddelande.

Den 14 juni slår Farstanäs Camping upp portarna för årets sommarsäsong, men redan från 1 juni kan entusiastiska besökare börja njuta av faciliteterna då kiosken öppnar under helgdagar.

(Annonslänk)

Sanna Widell, projektledare vid Farstanäs Camping, uttrycker sin entusiasm över säsongens start och nämner samarbetet med Telge Tillväxt och Kultur- och fritidskontoret, som detta år bidrar till att berika besökarnas upplevelse med en ”Piffl-box” fylld med utomhusspel och sportutrustning.

– Det är superkul att säsongen äntligen är igång igen och vi ser fram emot att fylla campingen med besökare. Även i år är det ett samarbete med Telge tillväxt som gör detta möjlig. Dessutom kommer vi, i samarbete med Kultur- och fritidskontoret, i år även kunna erbjuda en Piffl-box med flera olika utomhusspel och sportutrustning till våra besökare. Något vi tror och hoppas kommer vara uppskattat av våra besökare, säger Sanna Widell.

Campingen, som förra året hade sitt tredje bästa år någonsin, erbjuder en rad olika boendealternativ. Besökare kan välja mellan platser för tält, husbilar och husvagnar, med eller utan elektricitet. Alla gäster har tillgång till servicehus med kokmöjligheter, toaletter och duschar, och de som övernattar i husbilar och husvagnar har även tillgång till faciliteter för vatten, latrin- och gråvattentömning.

Med den storslagna sandstranden i närheten och möjligheten att utforska vandringsleder året runt, förväntas Farstanäs Camping även detta år locka både återkommande och nya besökare som söker en semester i harmoni med naturen.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 08:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 02:17

”Regeringen övertolkar de direktiv som kommer från EU”

Tage

Tage Gripenstam, Centerpartiets gruppledare.
Foto: Södertälje kommun

Snart är det förbjudet att elda trädgårdsavfall på privata tomter. Ett beslut som Centerpartiet inte vill se genomfört och därför har de lagt fram en motion till Södertälje kommunfullmäktige.

I en nyligen inlämnad motion till Södertälje kommunfullmäktige, framför Centerpartiet sin oro över de förändringar som skett gällande reglerna för att elda trädgårdsavfall på privat tomt. Partiet hävdar att dessa förändringar är en följd av en överdriven tolkning av ett EU-direktiv av regeringen, baserat på Naturvårdsverkets tolkning av reglerna.

(Annonslänk)

”Som vanligt övertolkar Naturvårdsverket och då också regeringen de direktiv som kommer från EU. Senast det fick stora konsekvenser och lades stora resurser på fel saker var när Vattendirektivet 2015/16 kom med bland annat orimliga krav på månghundraåriga dammar som exempel. Nu har man ställt till det igen.”, skriver Tage Gripenstam (C), i ett pressmeddelande.

Naturvårdsverket och regeringen har fattat beslut om att förbjuda eldning av trädgårdsavfall på enskilda tomter, och istället bör ris transporteras till en komposteringsanläggning. Centerpartiet har kritiserat detta beslut på grund av bristande stöd från invånarna.

Dock menar Centerpartiet att den nuvarande lagen i Sverige ger möjlighet för kommunala beslut och undantag. Därför föreslår partiet att Södertälje kommun ska besluta att behålla de nuvarande reglerna för eldning av trädgårdsavfall som ett undantag till den nya lagstiftningen.

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 april 2024 05:00
Senast uppdaterad: 27 april 2024 02:00

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors