Företag i fokus:

Så vill kommunen stärka vården – ”Efterlängtat samarbete”

Sjuksköterska

Pressbild: Vardaga

I ett nyskapande samarbete mellan omsorgskontoret och Torekällgymnasiet, lanseras ett traineeprogram för elever på vård- och omsorgsprogrammet denna höst.

För att adressera den akuta bristen på kvalificerad personal inom vård och omsorgssektorn, har omsorgskontoret i samarbete med Torekällgymnasiet initierat ett innovativt traineeprogram.

– Det här är ett efterlängtat samarbete där vi binder ihop elevernas studier på skolan med praktik i de verksamheter där de kan komma att arbeta efter avslutad utbildning.  Extra roligt är det förstås att eleverna erbjuds anställning både under utbildningstiden och efter avslutade studier, säger verksamhetschef gymnasieskolan Carin Caputo, i ett pressmeddelande.

Nytt traineeprogram för elever på vård- och omsorgsprogrammet lanseras på Torekällgymnasiet.
Foto: Shamash Oyal

Detta program, som startar till hösten, syftar till att erbjuda gymnasieelever på vård- och omsorgsprogrammet en praktisk och handledarledd väg in i yrket som undersköterskor. Programmet inkluderar arbetsplatsförlagt lärande inom kommunens verksamheter, möjligheter till avlönad anställning redan under studietiden, samt en tillsvidareanställning efter avslutade studier med godkänd examen.

– Vi behöver säkra bemanningen inom vård och omsorg och attrahera fler till omsorgsyrket. Traineeprogrammet är därför en viktig satsning som kommunen kommer att jobba med över tid, säger omsorgsdirektör Karin Björkryd.

Initiativet svarar mot den minskade intresset för vårdutbildningar och den växande behovet av personal, samtidigt som det bygger en grund för en kompetent och långsiktigt hållbar arbetsstyrka inom vård och omsorg.

(Annonslänk)

Text:

Alexander Isa

Dela via:

Shares
Publicerad: 27 mars 2024 10:37
Senast uppdaterad: 27 mars 2024 10:37

Kronprinsessan på plats när Nykvarn firar Nationaldagen

Fotograf Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, med dottern Estelle 2012
Fotograf: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Nykvarn står inför ett extra festligt firande denna nationaldag, den 6 juni, då ingen mindre än Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel kommer att delta i festligheterna i Folkets park.

– Vi är så stolta och glada över att få berätta att kronprinsessparet vill komma hit och fira med oss i år, säger kommunfullmäktiges ordförande Märtha Dahlberg på kommunens hemsida.

(Annonslänk)

Traditionen att fira både nationaldagen och Nykvarnsdagen i Folkets park fortsätter, men i år med en kunglig twist. Firandet inleds med en medborgarceremoni i Qulturum Sländan, följt av en fanborg som leder besökarna till huvudaktiviteterna i parken. Från kl. 11 väntas tal, sång och musikframträdanden av Nykvarns musikkår sätta tonen för dagen.

Från klockan 12 tar Nykvarnsdagen vid med ett 50-talstema och kommunens 25-årsjubileum i fokus. Bland höjdpunkterna märks uppträdanden av The Barntwisters och en buggshow med Lena och Tobias. Även en Elvis-imitatör kommer att underhålla publiken med klassiska hits.

En unik inbjudan

Informationsekreterare Ulrika Näsholm bekräftar för LT att kronprinsessparet valt att acceptera Nykvarns inbjudan.

”Kungafamiljen får många inbjudningar om att närvara vid olika nationaldagsfiranden, både i Stockholmsområdet samt i hela Sverige, och i år tackade kronprinsessparet ja till Nykvarns inbjudan”, skriver informationssekreteraren, i ett mail till tidningen.

Deras närvaro hedrar inte bara Nykvarns invånare utan väntas också bidra till en ökad feststämning.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 13:30
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 13:12

Fastighetsmäklare varnas för brister efter anmälan

2022_05_maklare

Foto: Pexels

Fastighetsmäklarinspektionen har utfärdat en varning till en fastighetsmäklare för att inte ha upprättat en korrekt och fullständig budgivningslista.

Den 14 mars 2024 meddelade Fastighetsmäklarinspektionen beslutet att varna en fastighetsmäklare efter en tillsyn enligt fastighetsmäklarlagen. Tillsynen inleddes efter en anmälan som riktade kritik mot mäklarens hantering av en budgivning, där det påstods att en budgivningslista inte hade förts korrekt.

Mäklaren, verksam vid ett mäklarbyrå utanför Södertälje, anklagades för att ha missat att inkludera ett bud på 1,5 miljoner kronor i den officiella budgivningslistan, ett bud som anmälaren hade blivit informerad om men som inte fanns med i de dokument hon mottog. Anmälaren menade att detta hade påverkat hennes beslut att lägga ett högre bud på 1,55 miljoner kronor.

Fastighetsmäklarinspektionen fann att mäklaren hade brustit i sin skyldighet att upprätta en fullständig budgivningslista, en central del i mäklares förmedlingsuppdrag enligt lagen. Inspektionen underströk att en korrekt och fullständig budgivningslista är avgörande för att värna om transparensen i budgivningsprocessen och för att öka förtroendet för förfarandet.

(Annonslänk)

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 11:48
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 11:48

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors