Företag i fokus:

Nedsläpp Tingsryd: ”Kan han spela så kommer han att göra det”

Nedsläpp med Magnus Bogren

Magnus Bogren och laget går in i sista veckan med seriematcher, sedan stundar slutspelet.
Foto: Daniel Hansson

Det är två matcher kvar i grundserien för SSK, Tingsryd på hemmaplan imorgon och på fredag i sista omgången möter SSK Östersund på bortaplan.

Bogren: -Där är mycket forwards och det är tuff konkurrens.

Det är inte bara placeringen i tabellen att ta hänsyn till, utan även att hitta känslan och tryggheten i spelet. Att komma in med en go känsla i slutspelet helt enkelt.

-Klart att det är lite både och. Först och främst handlar det om att vinna matcherna och det är det viktigaste. Sedan är klart att det också är viktigt att spela bra, göra två riktigt bra prestationer. Men det är ändå det att vi ser till att göra vårt och så får vi se vart vi hamnar därefter.

Det har varit matchledigt för SSK sedan i fredags, då laget förlorade ett straffavgörande mot Nybro på deras hemmaplan. Läge då att slipa på sådant som man inte varit riktigt nöjda med i spelet de senaste matcherna.

-Vi tycker väl ändå att vi har gjort rätt så bra matcher de sista fyra matcherna. Det vi framförallt har fokuserat på är tempot, jag tycker vi kan driva upp det mer, tycker vi behöver bli lite bättre i offensiva spelet. Där har vi jobbat med lite olika delar, så det är väl det vi har haft mest fokus på nu de två senaste träningarna.

(Annonslänk)

Att bli mer effektiva när målchanser uppstår, går det att träna på, eller är det mer instinkten i matcherna som det handlar om?

-Absolut kan man träna på vissa delar i det som vi vill se. Men till syvende och sist handlar det om att bli mer distinkt i sakerna och göra det mycket svårare för motståndarna. Jag tror inte heller man ska prata för mycket om det.

-Vi har bevisligen gjort väldigt mycket mål under säsongen så kunnandet finns, det gäller att få killarna att släppa ner axlarna och köra än att hålla på att påtala det hela tiden.

Specialteams blir ofta en avgörande faktor i ett slutspel där matcherna kan bli extra ”griniga” och där två lag tar ut varandra i matcherna. Powerplay är en spelform som har hackat lite för SSK på slutet och även där kommer det finnas tid att slipa på detaljer.

-Specialteams är alltid något som vi utvärderar och jobbar med, sedan hur mycket vi kommer att jobba med det vill jag hålla lite inom laget. Det är absolut en viktig grej och klart något vi kommer ha fokus på.

-Samma där, vi har visat att vi kan det och göra det väldigt bra. Kunskapen finns, det gäller att bli lite enklare, framför allt i powerplay, bli lite enklare i spelet.

Är det inte så att ni ger spelarna lite ansvar att hitta lite nya varianter och ideér? För att bli mer svårlästa.

-Jo, vi tittar på det. Det är Grossa och Zacke som mestadels har det. Jag vet att de jobbar stenhårt med det. Absolut tittar man på olika varianter men samtidigt tror jag inte på att ändra för mycket. Det ser man på bra lag också, det är inte mycket ändringar utan att våga ta lägena när de finns där.  

Det alla ssksupportrar hoppats på, Linus Videll är på väg tillbaka i spel
Foto: Shamash Oyal

Tänker mest på att ha något extra verktyg i lådan för att lösa upp knutarna i tajta matcher där två lag tar ut varandra så att säga.

-Jo men det vet jag att de pratar om.

Sedan tidigare vet vi att Veeti Vainio har varit borta länge på grund av sin skada, Linus Vidells historia känner vi till och att han börjat känna sig för på is. Olli Vainio utgick mot Nybro senast, skadan ska inte vara av allvarligare art enligt Bogren.

-Olli är närmast spel. I övrigt har jag inte mer att säga än vad Adam och fysioteamet har gått ut med. Det är de som sköter den delen vad gäller Linus och Veeti. Olli ligger närmast spel, sedan om han är med på fredag kan jag inte säga, han spelar inte imorgon i alla fall. Vi kommer inte att riskera något.

Hur bör man tänka kring Linus? Han ska ju själv känna att han kan bidra till laget.

-Kan han spela så kommer han att göra det. Sedan får man ta det där ifrån, det finns inget läge att göra det nu. Han är så pass professionell så han kommer att hantera det på bästa sätt. Vad man kan förvänta sig låter jag andra spekulera i. Jag vet hur bra han kan vara och han är en viktig spelare på olika sätt.

-När det är dags kommer han att spela givetvis, så är det.

Mönstrar ni annars samma uppställning som mot Nybro?

-Det bestämmer vi imorgon. Vi har lite olika scenario, men där är mycket forwards och det är tuff konkurrens, det är som det är och bara att gilla läget. Se till att vara förberedd på bästa sätt för alla, det kan hända mycket.

-Vi får se hur vi sätter upp laget imorgon men vi har fjorton forwards tillgängliga i alla fall.

(Annonslänk)

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 5 mars 2024 18:51
Senast uppdaterad: 5 mars 2024 21:59

Uppgifter: SSK värvar amerikansk center

IMG_6816

Amerikansk centern Nolan Stevens ansluter

Södertälje SK värvar från AHL. Det skriver Expressen.

SSK:s A-lag saknar spets högre upp i hierarkin. Nu har man funnit en center i amerikanske centern Nolan Stevens avslöjar Expressens Johan Svensson.

Stevens har de senaste sex åren hållit till i AHL (Amercian Hockey Leauge). Den senaste började han i Grand Rapids Griffins men avslutade i Utica Comets organisation. På sammanlagt 56 matcher under säsongen 2023-24 blev det 19 poäng (5+14).

På de sex säsongerna har nordamerikanen ett poängsnitt på 0,47. Det är ett högre snitt än spelare som till exempel Tyler Vesel och Myles Power hade under deras tid i AHL. Två etablerade och erkänt bra spelare på Hockeyallsvensk nivå.

Centern som når 191 cm över marken och väger 86 kg fyller 28 i slutet av juli.

Nu ska han alltså lämna AHL för ett nytt äventyr i Europa och Södertälje Sportklubb.

Text:

Daniel Hansson

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 20:04
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 20:58

Kronprinsessan på plats när Nykvarn firar Nationaldagen

Fotograf Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, med dottern Estelle 2012
Fotograf: Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna

Nykvarn står inför ett extra festligt firande denna nationaldag, den 6 juni, då ingen mindre än Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel kommer att delta i festligheterna i Folkets park.

– Vi är så stolta och glada över att få berätta att kronprinsessparet vill komma hit och fira med oss i år, säger kommunfullmäktiges ordförande Märtha Dahlberg på kommunens hemsida.

(Annonslänk)

Traditionen att fira både nationaldagen och Nykvarnsdagen i Folkets park fortsätter, men i år med en kunglig twist. Firandet inleds med en medborgarceremoni i Qulturum Sländan, följt av en fanborg som leder besökarna till huvudaktiviteterna i parken. Från kl. 11 väntas tal, sång och musikframträdanden av Nykvarns musikkår sätta tonen för dagen.

Från klockan 12 tar Nykvarnsdagen vid med ett 50-talstema och kommunens 25-årsjubileum i fokus. Bland höjdpunkterna märks uppträdanden av The Barntwisters och en buggshow med Lena och Tobias. Även en Elvis-imitatör kommer att underhålla publiken med klassiska hits.

En unik inbjudan

Informationsekreterare Ulrika Näsholm bekräftar för LT att kronprinsessparet valt att acceptera Nykvarns inbjudan.

”Kungafamiljen får många inbjudningar om att närvara vid olika nationaldagsfiranden, både i Stockholmsområdet samt i hela Sverige, och i år tackade kronprinsessparet ja till Nykvarns inbjudan”, skriver informationssekreteraren, i ett mail till tidningen.

Deras närvaro hedrar inte bara Nykvarns invånare utan väntas också bidra till en ökad feststämning.

Text:

Paula Kass Elias

Dela via:

Shares
Publicerad: 11 maj 2024 13:30
Senast uppdaterad: 11 maj 2024 13:12

Stöd vår lokala journalistik med en Swish:

123 473 66 41

qr

Mest lästa

SÖK NYHETER

Fler resultat...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors