🕝 1 minuter
46-årig man utvisas för grovt våld mot sin egen familj
Publicerad 7 juli 2024 08:00
Uppdaterad 7 juli 2024 08:00
Foto: Alexander Isa

En 46-årig man från Nicaragua dömdes av tingsrätten till fängelse och utvisning för allvarliga brott mot sin sambo och deras barn. Efter att ha överklagat till hovrätten har domen nu fastställts.

Svea hovrätt har beslutat att fastställa Södertälje tingsrätts dom om utvisning av en man dömd för grov misshandel, grov kvinnofridskränkning, grovt olaga hot, barnfridsbrott och ringa narkotikabrott. Brott som utfördes från våren 2023 till slutet av januari detta år.

Efter att Södertälje tingsrätt den 23 april 2024 dömde mannen för en rad allvarliga brott, bland annat mot sin sambo och deras gemensamma dotter, överklagades beslutet om utvisning till hovrätten. Mannen yrkade på att utvisningen skulle upphävas, men hovrätten har nu beslutat att stå fast vid tingsrättens dom.

Genom tingsrättens dom har det fastställts att mannen är skyldig till grov misshandel, grov kvinnofridskränkning, grovt olaga hot, barnfridsbrott och ringa narkotikabrott. Brotten inkluderar fysiska och psykiska övergrepp, dödshot samt narkotikabruk.

Hovrätten bekräftar även beslagtagandet av en hantel, som användes som vapen vid misshandeln. Offret, mannens sambo, har berättat detaljerat om övergreppen som inkluderar att ha blivit slagen med en hantel och knivhotad. Dessa vittnesmål, tillsammans med annan stödbevisning, har varit avgörande för domstolens beslut.

Mannen, som är medborgare i Nicaragua, ska avtjäna ett fängelsestraff på tre år och sex månader innan utvisningen genomförs.

Dela artikeln