🕝 1 minuter
270 elever deltog i tävling på Tom Tits - "Ta vara på barnens kreativitet och idéer"
Publicerad 26 november 2021 01:00
Uppdaterad 26 november 2021 01:00

Foto: Alex Ataseven / Flickr.

I veckan avgjordes Skolhackathon i Minecrafts regionalfinal på Tom Tits Experiment i Södertälje.

270 elever deltog i årskurserna 4-6 där Innovitaskolan Rudan från Haninge tog hem första placeringen där vinsten va en VIP-dag på Tom Tits och tusen kronor till klasskassan.

”Den här klassen visar upp en fulländad stad med välutvecklade system för energi, matproduktion och gott om automatisering. Innovationsgraden är hög och dagens teknik har inte begränsat framtidens möjligheter”, löd juryns motivering.

– Elevernas uppgift var att skapa en digital värld med hänsyn till bland annat framtidens automatisering, energiförsörjning, matproduktion, mötesplatser och innovationsgrad. De fick drygt fem timmar på sig och uppdraget hade varit hemligt fram till måndag morgon för att alla klasser skulle ha samma tid på sig för att skapa sina lösningar, sägerTiffany Alnefelt pedagog- och programutvecklare på Tom Tits i ett pressmeddelande.

Bakom tävlingen, som är en del av en större initiativ, står Tom Tits Experiment och Ung Företagsamhet i Stockholms region. Totalt deltog 2000 mellanstadiet elever från 41 skolor och 15 olika kommuner.

”Bakgrunden till Skolhackathon är en vision om att ta vara på barnens kreativitet och idéer om framtidens samhällsutveckling. Utöver att eleverna ska få känna delaktighet i samhällsfrågor är vidare syfte att eleverna ska lära sig mer om innovation, hållbarhet, stadsutveckling, demokrati och entreprenörskap på ett lekfullt sätt.”, skriver Tom Tits i ett pressmeddelande.

Dela artikeln