🕝 1 minuter
Gripen för narkotikabrott – Arbetar för att förebygga kriminalitet
Publicerad 3 maj 2023 18:29
Uppdaterad 7 maj 2023 03:40

Montagebild: Alexander Isa.

En 24-årig man som företräder en förening med syfte att förebygga kriminalitet, och som erhållit bidrag från Södertälje kommun, har häktats misstänkt för synnerligen grovt narkotika brott. Det rapporterar Aftonbladet.

Södertäljebon misstänkts för dubbla roller – förebyggande samhällsarbete kontra inblandning i narkotikanätverk, enligt tidningen. Han arbetar aktivt för att hjälpa ungdomar bort från gängmiljöer, men greps själv föregående vecka efter att polisen fattat misstanke om grovt narkotikabrott.

Han ska enligt Aftonbladet ingå i ett stort narkotikanätverk – med några av Södertäljes kriminella huvudaktörer i den senaste tidens våldsvåg.

– Misstanken gäller att han skulle ha medverkat till att möjliggöra förvaring av narkotika, säger kammaråklagare Kajsa Lindberg till Aftonbladet.

Mannen har även medverkat i media i samband med skjutningar som drabbat Södertälje och inledde ett samarbete med kommunen för sitt arbete med att hålla unga borta från kriminalitet. Föreningen som han företräder ska ha fått över 140 000 kronor i bidrag från Södertälje kommun det senaste året.

24-åringen är skriven i Södertälje och greps förra veckan, den 27 april, och häktats för synnerligen grovt narkotika brott, men nekar till brottet han står misstänkt för.

– Tingsrätten har bedömt att han i nuläget är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott under perioden juni – 25 augusti 2022. Misstanken gäller att han skulle ha medverkat till att möjliggöra förvaring av narkotika och grundas i nuläget på bland annat kommunikation som hittats i olika mobiltelefoner, säger kammaråklagaren till Aftonbladet.

Läs även: – Gripne 23-åringen – Har politiskt styrelseuppdrag

(Annonslänk)

Dela artikeln